"Аурубис България" дарява 1.52 млн. лв. за социални проекти в общините Златица и Пирдоп в Средногорието

Компанията осигурява 1.36 млн. лв. по партньорски програми с двете общини. Отделно са предоставени и 160 хил. лв. за болницата в Пирдоп

"Аурубис България" дарява 1.52 млн. лв. за социални проекти в общините Златица и Пирдоп в Средногорието


Съдържание от Аурубис България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Аурубис България" АД осигурява 1.52 млн. за дейности в подкрепа на общините Златица и Пирдоп в Средногорието. Компанията сключи партньорски споразумения на стойност 1.36 млн. лв. с двете общини, със срок на изпълнение до септември 2021 г. Отделно се предоставят и 160 хил. лв. за МБАЛ "Пирдоп". Приоритети в целевата дарителска програма на "Аурубис България" за региона са подкрепа за възстановяване на образованието, културата, здравословния начин на живот и спорта, социалните дейности след края на кризата с Covid-19.


Даряват се средства за подобряване на условията за медицинско обслужване в селата Карлиево, Църквище и Петрѝч в община Златица. Предвиден е бюджет за средните училища "Саво Савов" - Пирдоп, "Св. Паисий Хилендарски" - Златица, ОУ "Тодор Влайков", общинските детски градини, професионалната гимназия.


С партньорските програми се осигуряват и ресурси за възстановяване на дейността на социалните клубове, спортните клубове, самодейните състави, поддръжка на спортните игрища за обществено ползване. Планирани са средства за читалищата в Златица, Пирдоп, Душанци, Петрѝч, Църквище, Карлиево.


"Аурубис България" дарява 1.52 млн. лв. за социални проекти в общините Златица и Пирдоп в Средногорието


Заложен е бюджет за опазване на местното културно наследство и развитие на района като място за отдих и туризъм. През изминалата година, със средства на "Аурубис България" беше възстановена сградата на историческия Златишки метох. Осигурено е перо за поетапно осъвременяване на системите за видеонаблюдение в двете общини. В Пирдоп ще бъде завършен проекта за енергийна ефективност на спортната зала за обществено ползване.


Във връзка със ситуацията с Covid-19 е предвидено компанията, общините и преките бенефициенти да могат да договарят гъвкаво пренасочване на средства в рамките на партньорските програми, ако възникне необходимост или ако изпълнението на предвидена дейност не е възможно.


Извън обхвата на партньорските програми, "Аурубис България" дарява и 160 хил. лв. за болницата в Пирдоп. 100 хил. лв. от сумата е по годишен договор за подкрепа за лечебното заведение, 60 хил. лв. е осигурената допълнителна помощ във връзка със ситуацията с Covid-19.


Партньорските споразумения бяха подписани дистанционно от кмета на Община Златица Стоян Генов, кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, директора на МБАЛ "Пирдоп" д-р Юлия Димитрова, Тим Курт - Изпълнителен директор на "Аурубис България" и Ивайло Георгиев, Ръководител Връзки с институциите на компанията.


"Аурубис България" дарява 1.52 млн. лв. за социални проекти в общините Златица и Пирдоп в Средногорието


"Можем да създаваме добри неща, когато сме обединени. За нас е чест, че можем да сме полезни", каза Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България".


"Аурубис България" АД е втората по големина компания в страната и е част от Aurubis AG - интегрирана международна група за производство на метали и най-голям преработвател на мед в света, базирана в Хамбург, Германия. "Аурубис" стопанисва медодобивния завод до Златица и Пирдоп в Средногорието. Компанията е със структуроопределяща роля за икономиката на България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK