Mars дарява над 1 тон храни за хора в нужда в България

Mars дарява над 1 тон храни за хора в нужда в България


Съдържание от Mars

На глобално ниво компанията осигурява 20 милиона долара за борбата срещу COVID-19


Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни стоки в света, подкрепя борбата срещу COVID-19 в България. Компанията дарява продукти в размер на 1425 кг, които ще бъдат насочени към нуждаещи се хора в страната.


Mars предоставя стоки на Българската хранителна банка и подпомага мисията на организацията да осигури храна на всички, които имат нужда. Дарението на компанията ще бъде разпределено между социално слаби граждани, които са най-силно засегнати от кризата, причинена от разпространението на коронавируса.


Производителят на храни подкрепя и медицинския персонал на първа линия в борбата с COVID-19. Здравните работници, грижещи се за заразените в страната, ще получат шоколадови десерти и дъвки, които да им дадат допълнителна енергия. С това дарение Mars се включва в кампанията на Българския лекарски съюз "За героите в бяло" и изразява признателността и благодарността си към всички медици, които ежедневно спасяват човешки животи.


На глобално ниво, в отговор на пандемията COVID-19, Mars дарява общо 20 милиона долара, за да подкрепи общностите, в които оперира, както и най-уязвимите в разширената ѝ верига на доставки.


Ангажиментът на компанията включва първоначални парични и материални дарения, които да подпомогнат хората, домашните любимци и общностите, най-силно засегнати от коронавируса. Тази подкрепа включва:

• дарение от 5 милиона долара за хуманитарната организация CARE за осигуряване на консумативи от първа необходимост, както и ноу-хау, за подкрепа на развиващите се страни и по-специално на жени, деца и бежанци;
• дарение от 2 милиона долара на Световната продоволствена програма (WFP) на ООН за подпомагане на транспортирането и доставката на консумативи от първа необходимост за всички агенции на ООН, които се борят с пандемията;
• дарение от 1 милион долара за организацията Humane Society International (HSI) за подпомагането на котки и кучета, които са били изоставени или изпратени в приюти заради това, че стопаните им са се разболели или нямат финансовата възможност да се грижат за тях.

Останалите 12 милиона долара ще са под формата на парични средства и хранителни продукти и ще бъдат насочени към пазарите, на които Mars оперира, както и към фондациите на компанията - Mars Wrigley Foundation, VCA Foundation, the Banfield Foundation, Pedigree Foundation и Tasty Bite Foundation.


Изпълнителният директор на Mars Грант Рийд коментира: "Нашият подход за преодоляването на кризата, причинена от COVID-19, е фокусиран върху това да гарантираме здравето на нашите сътрудници, да допринесем за предотвратяването на разпространението на вируса и да се погрижим за общностите, в които оперираме. Ангажираме се да дарим 20 милиона долара под формата на парични средства и хранителни продукти, за да подкрепим хората, с които живеем и работим и които осигуряват някои от суровините ни. Всички сме заедно в тази битка и ние искаме да направим това, което е по силите ни, за да помогнем на най-нуждаещите се".


За Mars, Incorporated
Повече от век Mars, Incorporated винаги е водена от вярването, че светът, който искаме утре, започва с това как правим бизнес днес. Тази идея е в центъра на нашата идентичност като глобална семейна компания. Днес Mars се променя, развива и въвежда иновации по начин, който затвърждава ангажимента ни да правим положителни промени в света около нас.


Поддържаме разнообразното си и непрекъснато разширяващо се портфолио от захарни изделия, храни и продукти и услуги за домашни любимци, благодарение на нашите 125 000 сътрудници, които гледат в една и съща посока - само напред. Годишните ни продажби са в размер на 40 милиарда долара. Произвеждаме някои от най-обичаните марки в света, сред които DOVE®, EXTRA®, M&M's®, MILKY WAY®, SNICKERS®, TWIX®, ORBIT®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, WHISKAS®, COCOAVIA® и 5™. Грижим се за половината домашни любимци по света чрез нашите здравни услуги за животни AniCura, Banfield Pet Hospitals™, BluePearl®, Linnaeus, Pet Partners™ и VCA™.


Знаем, че можем да сме наистина успешни само ако нашите партньори и общностите, в които оперираме, просперират. Петте принципа на Mars - качество, отговорност, взаимодействие, ефективност и свобода - вдъхновяват нашите сътрудници всеки ден да предприемат действия, така че да създават свят, в който планетата, хората и домашните любимци процъфтяват.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK