Теленор дари още над 50 компютъра на училища в областите Монтана и Русе

Теленор дари още над 50 компютъра на училища в областите Монтана и Русе


Съдържание от Telenor. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Теленор дари общо 52 компютърни конфигурации на ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Ковачица, обл. Монтана, и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Сеново, обл. Русе, така че да могат да продължат образованието си по време на извънредното положение и след това.


Компютърните конфигурации предоставени от Теленор, включват компютри, монитори, клавиатури и мишки и са напълно подходящи, за да могат децата да участват пълноценно в учебния процес.


Дарението е част от мерките, предприети от компанията, с които да подкрепи усилията на цялото българско общество за преодоляването на епидемията от коронавирус. Теленор направи различни дарения на обща стойност от над 700 000 лв. за медицинско оборудване, както и предпазни материали за медицински работници. Компанията също така дари компютърни конфигурации за деца от Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Ловеч.


Дарените компютри са в подкрепа на кампанията "Стара техника за ново начало" на център "Амалипе", със съдействието на образователната организация "Заедно в час", която подпомага достъпа до образование на деца от по-бедни общности.


Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK