Дезинфекцията продължава да е най-добрата защита и превенция

Дезинфекцията продължава да е най-добрата защита и превенция


Съдържание от Unilever България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Unilever България дари над 5000 дезинфекциращи продукта на УНИЦЕФ България


В последно време светът свикна с мисълта за COVID-19 до определена степен. Вирусът ни връхлетя ненадейно и никой не може да предвиди кога ще си отиде. Въпреки това настъпилата ситуация все повече се превръща в предпоставка за методично почистване и дезинфекция у дома, на работното място и в често посещаваните обществени места.


Преди около половин година имаше много неизвестни за извънредната обстановка, в която попаднахме. Но към днешна дата наложените правила за безопасност са нашето ежедневие, което сме приели в името на по-добро и здраво утре.


Въпреки че всеки човек сам е отговорен за дезинфекцията около себе си, то все още има много институции в страната, които се нуждаят от подкрепа.


За да бъде от помощ точно в този момент, Unilever България допринесе към борбата срещу разпространението на вирусите и бактериите, като дари на УНИЦЕФ България 5420 дезинфекциращи продукта Domestos на стойност над 23 000 лв.


С дарените от Unilever България продукти организацията ще отговори на нуждите на 4 медицински центъра и 55 социални услуги в 4 области в страната, които са засегнати от пандемията от COVID-19.


Общият брой услуги, до които това дарение достигна, е 55 - социални услуги в общността, включително от резидентен тип, в 3 области в страната - Сливен, Шумен и Монтана, в 12 общини (Котел, Нова Загора, Сливен, Велики Преслав, Венец, Каспичан, Нови пазар, Шумен, Берковица, Георги Дамяново, Лом, Монтана).


Болничните заведения, където продуктите също ще бъдат от полза, са:

  • МЦ "Д-р Г.В.Миркович" ЕООД към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД - Сливен
  • "Медицински център МБАЛ-Шумен" ЕООД към МБАЛ АД - Шумен
  • МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД - Монтана
  • АГ болница "Шейново" - София


Unilever България се ангажира с каузите на организацията, ставайки част от програмата за редовни корпоративни дарения на УНИЦЕФ в България "Компания БЛАГОДЕТЕЛ" - категория злато. В глобален план партньорството между Unilever и УНИЦЕФ стартира официално през 2012 г.


За Domestos: Domestos е продукт с над 90-годишна история и уникална формула, който е преминал множество различни тестове и е непобедим в борбата срещу вирусите и бактериите. Продуктите на Domestos са мултифункционални, тъй като не само почистват и освежават повърхностите, елиминирайки неприятните миризми, но и дезинфекцират безупречно различни видове повърхности.
За наистина добра ефективност при почистване и дезинфекциране на различните повърхности трябва стриктно да се спазват инструкциите за употреба и правилна дозировка, изписани на етикета.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK