Теленор е отново най-зеленият оператор в България

Теленор е отново най-зеленият оператор в България


Съдържание от Telenor

Теленор получи първа награда в категория "Телекомуникации" в десетото издание на конкурса "Най-зелените компании в България" на b2b Media. Компанията беше отличена за своята устойчива екологична политика и практики за опазване на околната среда и борба с климатичните промени.


"Полученото от Теленор поредно отличие за най-зелена компания е признание за дългогодишния упорит труд на екипа ни в това да развиваме устойчиви екологични практики, както и за направените инвестиции с цел внедряване на високотехнологични решения и стандарти за опазване на околната среда", каза Вилиана Станева, експерт "Корпоративна отговорност" в Теленор България, която получи наградата от името на телекома.


Теленор реализира дългосрочна стратегия за екологична устойчивост, целейки непрекъснато да намалява отпечатъка си върху околната среда. Компанията прилага устойчиви политики с екологична насоченост, чрез които освен че се грижи за природата и природните ресурси, цели да повишава информираността и екологичната култура на служителите си и тяхното ангажиране със зелени идеи.


Доказателство за положителните резултати от усилията на всички служители в Теленор е реализацията на редица собствени екологични инициативи, сред които и услугата "Върни вземи". Успоредно с това Теленор участва и в партньорски кампании, като #beatEwaste, Капачки за бъдеще и други. Повече информация за отговорните бизнес практики на Теленор България може да бъде намерена в Доклада по Корпоративна отговорност за 2019.


Теленор е отново най-зеленият оператор в България


Националният конкурс "Най-зелените компании в България" се провежда за десета поредна година. Целта му е да популяризира най-интересните "зелени" идеи и инициативи през изминалата година, както и да мотивира останалите фирми да инвестират в екологични политики.


Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.
PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK