СофтУни става на 7!

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

СофтУни става на 7!


Съдържание от SoftUni. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 5 ноември СофтУни официално отбелязва своята седма годишнина от създаването си.


Екипът на СофтУни споделя с нас:


"От ден едно винаги сме се стремили да изградим организация, чийто екип вярва и упорито следва каузата, мисията и визията на СофтУни. Нашата цел - да предоставяме качествено, достъпно съвременно образование, възпитавайки в бъдещите поколения водещи експерти всички необходими умения за успешна реализация в сферата на информационните технологии, дизайна и дигиталния маркетинг, се превърна в сбъдната мечта. И това е така както за тримата основатели - Светлин Наков, Иван Ненков и Христо тенчев, така и за целия екип, стоящ зад името на една вече международна организация."


В следващите редове Светлин Наков ще сподели с нас накратко предисторията на СофтУни, а след това ще ви запознаем и с малко ключови факти за някои от най-значимите успехи на организацията от създаването до днес.


Светлин Наков разказва за началото на СофтУни


"Много ясно си спомням малката стаичка в XS Software на Симеоновско шосе, която тогава беше и офисът на СофтУни. Беше някъде в края на 2013 - началото на 2014 г. Бяхме едва трима-четирима служители, но в онзи момент трябваше да подготвим SoftUni 1.0 - учебна зала, бюра, учебен план, съдържание, всичко... Нещата се развиваха изключително бързо, успяхме да си намерим десетки доброволци, а един ден спонтанно ми звънна телефона (беше януари 2014 г.) - беше фирма Ballistic Cell, екипът на която ни каза (цитирам по спомен) - "Много се кефим на вашата идея, искаме да ви подкрепим! Имаме офис от 2 етажа в една сграда в ж.к. Х. Димитър. Може да ви я дадем без наем!" Първата ми реакция беше "това е лудост, толкова е далече, на труднодостъпно място". Само че те бяха готови дори да ни купят цялото обзавеждане за залите. Съгласихме се - помогнаха ни ужасно много и до ден днешен съм им безкрайно благодарен. Като правиш нещо, което касае много хора, намираш подкрепа от места и хора, от които не очакваш!


СофтУни беше абсолютен стартъп и всички усилия бяха съвместни и с вяра в една обща кауза, която следваме и до днес. Забавен беше и маркетингът ни по това време - когато решихме с Христо, че ще правим нов прием, събрахме група студенти и заедно с тях отидохме да раздаваме брошури на ръка в парка. Писахме по форумите неща като - "Ще има безплатен курс, ела и пробвай!".


Така, стъпка по стъпка и с безкрайно много усилия, успешно реализирахме първия сезон на СофтУни. Няма да забравя как с Христо тогава си казахме - "СофтУни ще го бъде" :).


Вярвам, че СофтУни успява да допринесе сериозно за промени не само в образованието, но и в качеството на живот на мнозина в България. Доказахме, че е възможно да има алтернатива на традиционните методи на образование. Че ученето може да не бъде скучно, че има смисъл човек да промени мисленето си и да приеме, че обучението е процес за цял живот, не приключва с училището и винаги има място за усъвършенстване и подобрение.


Днес предизвикателствата пред нас са на изцяло ново ниво, далеч по-смели са и мечтите ни, защото видяхме, че усилията ни с годините се отплащат и с правилната стратегия и вяра в това, което правим, успяваме да постигаме всяка цел, която сме си поставяли до момента! Сега сме големи и силни, радваме се на лидерска позиция и добре сработени екипи и процеси, а амбициите ни - отново големи с новия ни проект SoftUni International."


Някои от по-значимите постижения на СофтУни от създаването до днес


За изминалите 7 години СофтУни успява да постигне не малко, оставяйки отпечатък върху развитието на ИТ индустрията, дигиталния маркетинг, дизайна, и повишаването качеството на живот на хиляди българи. Само кандидатствалите за Basics курсовете на трите бранда (Software University, SoftUni Creative и SoftUni Digital) наброяват 341 704 души. Общият брой записали се за цялостните програми са 37 764, а общо записалите се за различни курсове и модули са над 150 000. Не бива да пропускаме и инициативите, насочени към по-младите - SoftUni Kids, през която преминаха 3660 малчугани, както и гимназията SoftUni Svetlina, която обучава третия си випуск, а записаните в нея младежи са 230.


СофтУни успяват да проведат над 700 обучения и над 650 семинара и събития. Видео уроците им наброяват повече от 14 хиляди, а общото им времетраене е над 54 хиляди часа. Днес те имат над 200 успешно сключени партньорства с водещи компании в България създават млада активна общност от повече от 200 000 души. Екипите на СофтУни изпращат средно по 1500 имейла на месец и провеждат над 100 телефонни обаждания на ден, за да поддържат тази общност. За това време компанията става носител на редица престижни награди: Forbes Business Awards за 2015 г., 2017 г. и 2018 г.; награда на БАИТ за образование за 2014 г. и 2016 г.; награда Bulgaria Business Leaders Forum за инвеститор в знанието; награда "Новатори в образованието"; Образователна платформа за 2015 г. на Bulgarian Web Awards; Иновативно предприятие на годината 2016 г.; Високи постижения в иновациите 2018 г.


За финал, СофтУни споделя:


"За седем години ние доказахме, че дигиталното образование е нещо постижимо и може да бъде достъпно за всички. Доказахме, че има алтернатива на традиционната образователна система, която дава реални практически знания, приложими веднага, и че тази алтернатива сме ние. Доказахме, че екипната работа, общите усилия и споделените ценности са в основата на прогреса и иновацията. Доказахме, че съвременното практическо образование в България се търси активно и се цени от хората. Доказахме, че обичаме това, което правим и го правим добре. Казват, че първите седем години си най-важни, но за нас това е едва началото. СофтУни дава знания, но и не спира да се учи. Благодарим на всички, които са били с нас през целия път, на всички, които в момента са с нас, и нямаме търпение да се запознаем с тези, които тепърва ще срещнем."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK