А1 подкрепя Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19 с над 3300 бързи антигенни теста

Съдържание от А1. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

А1 подкрепя Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19 с над 3300 бързи антигенни теста


Поредното дарение от страна на телекома към водеща болница у нас идва дни след като А1 подкрепи УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Анна"


А1 продължава дарителската си кампания, с която подкрепя обществото в борбата с продължаващата пандемия от COVID-19. След като през изминалата седмица компанията подкрепи финансово УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Св. Анна" за набирането на доброволци - лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията на болниците, телекомът обяви, че дарява над 3300 теста за антигени на Военномедицинска академия (ВМА).


"От началото на пандемията в България се разгърна безпрецедентна дарителска кампания. Много компании и граждани се включиха в подкрепа на екипите в момент на тежки изпитания. Затова използвам всеки удобен момент, за да изкажа нашата признателност към всички, които го направиха. Защото за дарителството трябва да се говори, за да бъдат стимулирани добрите примери. Благодаря на А1 - лично на г-н Димитров, както и на целия екип на компанията." - заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.


"Ние подкрепяме здравната система у нас и ще продължаваме да го правим - както финансово, така и материално, в тази безпрецедентна за всички обстановка. В момента обществото, правителството и бизнесът имат обща цел - да се справим заедно със ситуацията. Всяка помощ е от значение и се надявам, че нашият пример ще бъде последван от останалите компании в страната." - обясни Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.


Тестовете, които А1 ще закупи за болницата, са от типа бързи комбинирани антигенни тестове, които служат за детекция и разграничаване на SARS-CoV-2 антигените от другите грипни вируси. Изборът на този тип тестове за дарението е съгласуван с ръководството на ВМА, а закупените тестове са необходими на болницата, за да продължи нормалният процес на диагностика.


Дарителската кампания на А1 в борбата срещу COVID-19 стартира броени часове след обявяването на извънредното положение в България през март тази година. Компанията подпомогна четири лечебни заведения с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата на УМБАЛ "Александровска" и още три апарата на болници в Монтана, Добрич и Силистра. През цялото време от тогава досега от телекома препоръчват на своите клиенти да използват дигиталните канали за обслужване, като по този начин ограничат рисковете за заразяване с COVID-19. С последното си дарение от А1 демонстрират продължаващия си ангажимент към борбата с опасния коронавирус и подкрепата на здравната система в страната.А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала - MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.


A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil - един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK