"Виртуален форум за образование и професионална реализация" 2020

"Виртуален форум за образование и професионална реализация" 2020


Избори 2022

Съдържание от French Institute in Bulgaria

Френският институт в България и Агенция Campus France Париж имат удоволствието да Ви поканят на 20 ноември 2020 в организирания за първи път "Виртуален форум за образование и професионална реализация".


За да участвате във Форума регистрацията е задължителна :
http://salonetudesetcarrieres.bg/bg/


Събитието е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България, провеждана от дълги години от Френския институт в България.
Франция е четвъртата страна в света по прием на чуждестранни студенти и шеста по прием на български студенти.


В актуалната здравна ситуация мрежата от френски висши учебни заведения е готова да посрещне своите студенти и предлага разнообразни възможности за присъствена и дистанционна форма на обучение.
В 5 български университета се предлагат 12 франкофонски програми.


С участието на предприятия, установили се на българския пазар, този форум има за цел също така да засили диалога между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти да намерят подходящата работа.
Форумът е насочен към франкофони и нефранкофони: ученици, студенти, дипломирани специалисти, търсещи работа.


Той е организиран в 3 тематични секции:


- Секция « Образование », където френски висши учебни заведения, както и представители на франкофонските програми в България, ще информират за предлаганите учебни програми за университетската 2021 година и свързаните с тях възможности за професионална реализация ;


- Секция « Кариера », където представители на предприятия в България ще се срещнат в индивидуални интервюта със студенти и дипломирани специалисти, за да им изяснят спецификата на стажовете и на работните места, които предлагат ;


- Секция « Уебинари », конференции на университетски преподаватели и на професионалисти за придобиване на техники и знания необходими при обучението във висши учебни заведения, както и на практични умения при търсене на стаж или работа.


Сайтът salonetudesetcarrieres.bg ви позволява записване онлайн и изготвяне на индивидуален график на срещи с представители на учебните заведения и на предприятията, както и за участие в уебинарите.


Очакваме ви!

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK