А1 получи златен Годишен знак "Отговорна компания – отговорни служители"

Съдържание от А1

А1 получи златен Годишен знак "Отговорна компания – отговорни служители"

Само седмица след като А1 обяви, че удвоява събраната през 2020-а от дарения по ведомост сума от 40 000 лева, телекомът получи златен Годишен знак "Отговорна компания - отговорни служители". В съответствие с противоепидемичните мерки, наградата бе обявена на онлайн церемония. Съорганизиратори на инициативата са Фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).


Това е вторият пореден златен знак за телекома, който стана един от носителите на наградата и през миналата година. От тогава до сега броят на дарителите сред служителите, както и общата сума на даренията устойчиво се увеличават. Компанията се утвърди като един от най-големите дарители в страната и на корпоративно ниво, подпомагайки системата на здравеопазването в тежката 2020 година. Дарителството по ведомост е част от цялостната визия на А1 да подкрепя социално значими каузи, сред които е и приемната грижа, за която компанията си сътрудничи с Националната асоциация за приемна грижа.


"Пандемията повлия на живота на много нива, провокира ни да бъдем повече и по-често добри, защото трудностите могат да бъдат и възможност. Когато имаме позитивна нагласа, успяваме да видим възможностите за това, подаваме ръка на много хора и каузи, които имат нужда от подкрепа." - каза при получаването на наградата Миглена Узунова-Цекова, старши директор "Човешки ресурси" в А1 България.
"За компанията ни е особено важно, че всичко, което правим като служители, получава и подкрепата на Лидерския екип. В началото на 2020-а година дадохме обещание, че А1 ще удвои сумата от даренията на служителите за различни каузи и така заедно подкрепихме деца, хора в неравностойно положение, животни в беда с общо 80 000 лева. Удвоихме броя и на съмишлениците на добротворчеството сред колегите в компанията." - допълни тя.


А1 предоставя възможност на всички служители сами да решат дали и с колко биха искали да подпомогнат 9 различни социални каузи. Сред тях са Animal Rescue Sofia, фондация "Нашите недоносени деца, център "Тацитус", стипендиантската програма "Готови за успех", младите педагози от "Заедно в час", Фондация "Очи на 4 лапи" и "Проект Северозапад", Фондът "Лечение и рехабилитация на деца", както и Фондация "Dare2Care", която се грижи за бедстващи животни.


"През миналата година ние положихме доста усилия, за да привлечем още колеги за каузата и резултатите показват, че явно сме успели." - коментира Биляна Дражева, мениджър "Вътрешни комуникации и корпоративна социална отговорност" в А1 България. "Затова тази награда е истински повод за гордост и се надявам, че чрез нея ще привлечем още повече дарители. Виждаме смисъл в тези действия и благодарим на всички колеги, които се включиха, както и на организаторите за възможността да помагаме." - допълни Дражева в онлайн включването си към събитието.


А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2020 г. A1 България отчита приходи от 513,8 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 192,4 млн. евро.


A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 27 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2020 година са 4,55 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,58 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil - един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK