Потребителите на А1 Wallet вече могат да зареждат дигиталния си портфейл и през Cashterminal

Потребителите на А1 Wallet вече могат да зареждат дигиталния си портфейл и през Cashterminal


Съдържание от A1 България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За целта могат да се използват всички Cashterminal машини, включително и тези в магазините на А1


Вече има нов начин за зареждане на дигиталния портфейл А1 Wallet. От 15 март потребителите на приложението могат да го направят и с пари в брой, използвайки машините Cashterminal в цялата страна. С това възможностите за зареждане на А1 Wallet стават три, като опциите с банкова карта или банков превод продължават да работят без промяна. С най-новото решение А1 Wallet дава още по-голяма гъвкавост на потребителите за управление на личните финанси.


Процесът по зареждане на А1 Wallet с пари в брой е бърз и интуитивен, като потребителите на приложението трябва да извървят няколко лесни стъпки. Като начало трябва да изберат таб "Зареди" от приложението, което ще визуализира трите възможни опции. При избор на "Кеш", А1 Wallet ще генерира уникален 9-цифрен код, необходим за самото зареждане.


Следващата стъпка вече се извършва на самия Cashterminal. От менюто на машината потребителите трябва да открият А1 Wallet, като първо изберат опцията "Зареждане на дигитален портфейл". След като направят това, трябва да въведат 9-цифрения код, получен по-рано от приложението. Последната стъпка е да поставят парите в машината и те ще бъдат прехвърлени към тяхната сметка в A1 Wallet.


Зареждането на дигиталния портфейл на А1 през Cashterminal начислява различни такси в зависимост плана на потребителите на А1 Wallet. Тези, които използват приложението с план Standart, заплащат 1,5% от сумата или минимум 20 стотинки. За абонатите на Premium таксата възлиза само на 1% от стойността на превода или - отново - минимум 20 стотинки.


Машините на Cashterminal в България към март 2021 са над 900 и са разположени на удобни локации в цялата страна. Могат да бъдат открити в редица магазини, търговски центрове, хранителни супермаркети и дори в някои от станциите на столичното метро. В магазините на А1 също са разположени такива, което е допълнително удобство за клиентите на телекома. Опцията за зареждане обаче е достъпна за всички потребители, подобно на самия А1 Wallet, без значение дали са абонати на други услуги от А1 или не.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK