4 съвета за безпроблемно бръснене, които трябва да знае всеки мъж

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Съдържание от Oнлайн магазин за козметика и парфюмерия MAKEUP

Повечето момчета се насочват към активно бръснене още докато са в училище. Навиците, които изграждат по време на този процес обикновено остават и се ползват дълго време. Оказва се, че голям процент от мъжете на зряла възраст не отстраняват брадата и мустаците си правилно.


4 съвета за безпроблемно бръснене, които трябва да знае всеки мъж


Следващите съвети са посветени на всички момчета и мъже, които искат да подобрят уменията си и да си осигурят комфорт по време, както и след бръснене.
1. Подгответе лицето си правилно
Подготовката е ключът към безболезнено бръснене с отлични резултати. Омекотете кожата на лицето си, като притиснете към него кърпа, потопена в топла вода. Топлината улеснява преминаването на бръснача по повърхността. Искате да спестите време? Бръснете се веднага, след като сте взели душ. Не забравяйте нанасянето на крем или олио за бръснене, за да осигурите възможно най-близо преминаване на ножчетата до основата на косъма.


4 съвета за безпроблемно бръснене, които трябва да знае всеки мъж


2. Повече ножчета не означава по-добро бръснене
Самобръсначка (или бръснач) с едно ножче е напълно достатъчна за идеални резултати. Ако бързате, можете да се изберете и такава с 3 остриета. Но това е единственото предимство, което носи по-големият брой.
3. Грижа след бръснене
Остриетата на бръснача могат да премахнат до два слоя от кожата при стандартно бръснене. Най-лесният начин да успокоите и подпомогнете по-бързото възстановяване на епидермиса е като нанесете лосион след бръснене. Някои продукти като тези от Carolina Herrera са посветени на популярни аромати и дори допълват уханието на любимия ви парфюм. Този тип козметика връща бързо изгубената влага в кожата.


4 съвета за безпроблемно бръснене, които трябва да знае всеки мъж


4. Никога не преминавайте върху едно и също място два пъти
Избягвайте повтарящите се движения - ако искате да обърнете повторно внимание на проблемна зона, изплакнете лицето и нанесете лосион отново. Бръсненето на едно и също място води до порязвания или последващо "изгарящо" усещане. Използването на качествени продукти за бръснене също така осигурява повдигане на космените фоликули и гладко плъзгане, което увеличава шанса да отстраните нежеланото окосмяване от първия път.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK