Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане

Съдържание от Сердика Център. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане


Всеки желаещ може да се включи в инициативата на открито, като вземе и засади едно или повече дръвчета


На 17 април, събота, между 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг и Сердика Център ще подарят 14 000 дръвчета. Всеки желаещ ще може да си вземе фиданки, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг /ниво +3/ на мола. Сердика Център е домакин на инициативата за втори път, като изцяло подкрепя и основната идея на Гората.бг - да се залесяват повече райони в България.


"Тази пролет успяхме да раздадем над 300 000 дръвчета, като в събота ще бъде най-голямото събитие в столицата. Благодаря на Сердика Център, че отново се включват в инициативата, като вярвам, че всеки един от нас може да допринесе за по-доброто и устойчиво бъдеще", сподели Никола Рахнев - основател на Гората.бг.


Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид - липа, слива, кайсия, праскова, бор, червен дъб, явор, бреза, шестил, арония, ябълка, питомен кестен, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.


На място организаторите обещават да дават цялата необходима информация за засаждането според правилата и законите, полагането на грижи и отглеждането на дръвчетата. Те призовават желаещите да си вземат дръвчета да си носят вече използвани найлонови торбички, пликове и чували, за да бъде инициативата изцяло природосъобразна. Напомнят, че инициативата ще се проведе на открито при прилагане на всички противоепидемични мерки и апелират за спазването им от участниците.


Досега в резултат от различни инициативи на Гората.бг са засадени близо 1,4 милиона дръвчета, които са спомогнали за едно по-добро бъдеще за природата у нас. В тях са се включили над 130 общини в цяла България.


Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане


Партньорството с Гората.бг е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Сердика Център - да подкрепя местните общности, както и да постига най-високи стандарти за устойчивост. Търговският център подкрепя каузи и организации с различни фокуси и сфери на действие - обществено здраве, спорт, образование, устойчивост, природа, био-разнообразие и други.


Повече за актуалните инициативи, които Сердика Център подкрепя, можете да откривате на Facebook страницата на търговския център, а информация за инициативата с Гората.бг научете тук: https://www.facebook.com/events/467510277917332/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK