Forbes Business Awards 2021: Nexo е "Компания на годината" в категорията "Финанси"

Съдържание от NEXO. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Forbes Business Awards 2021: Nexo е "Компания на годината" в категорията "Финанси"


Nexo - водещата институция в сферата на дигиталните финанси с над $15 милиарда активи под управление, се нареди начело на компаниите в България според престижните бизнес награди на списание Forbes. Като лидера, създал стандарта в банкови услуги за дигитални активи, Nexo беше отличенa с първо място в секторa "Финанси", която бе най-оспорваната категория "Компания 2021" с 56 номинирани компании.


"Постигнахме много за три години и пътят бе дълъг и трънест - от шепа ентусиасти със смела идея днес сме водещата институция за управление на дигитални активи в света. Гордеем се, че създадохме изцяло нов пазар и всеки ден над един милион и половина клиенти от цял свят се възползват от нашите иновативни продукти, измислени и разработени от българи. Направихме нещо още по-ценно - доказахме, че от България можеш да постигнеш световен успех, без да трябва да се релокираш в Ню Йорк или Калифорния. Вярваме, че положителният пример е заразен и успехът ни ще доведе до лавина на старт-ъп успехи," каза Александър Починков, вицепрезидент "Инженеринг". "Благодарим на журито за високата оценка, на Forbes и Ernst & Young за прекрасната организация, както и на целия екип на Nexo за размаха, с който не спира да движи цялата индустрия напред - най-хубавото предстои!"


Услугите на Nexo предоставят на притежателите на дигитални активи банкови услуги. Пионер в блокчейн финанисите, компанията предлага от 2018 г. първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, които се радват на огромна популярност, съчетавайки достъп до ликвидност и задържане на собствеността на актива. Вследствие на главозамайващия си успех скоро след това Nexo пуска на пазара високодоходните спестовни продукти Earn on Crypto & Fiat, първата крипто кредитна карта и собствена борса за търгуване на дигитални активи, а в момента разработва цялостен пакет от брокерски услуги за институционалните си клиенти. За последната година екипът на Nexo се е утроил до близо 200 топ специалисти и не спира да се разраства с експерти в областта на информационните технологии, международното право, трейдинг, маркетинг и финанси.


Всичко тези успехи приближават Nexo към голямата цел - да създаде банката на бъдещето с изцяло собствени услуги и финансови решения, които крайните потребители и институционални клиенти по света очакват да съответства на банковото преживяване на 21-ви век.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK