Трансформация а ла NAOS

Трансформация а ла NAOS


Съдържание от NAOS

В бившата Водна кула в кв. Лозенец, преобразена понастоящем в галерия за съвременно изкуство, на 12-ти май под надслов "Трансформация" екипът на NAOS България представи проекти, които отново затвърждават имиджа на компанията като диктуваща тенденциите в козметичната индустрия.


Ask.NAOS: дигиталната платформа, която трансформира познанието на потребителите за козметичните продукти


Ask.NAOS.com е първата платформа, която разкрива състава на формулите и на трите марки на компанията - BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR. Тя е част от ангажимента на NAOS за пълна прозрачност към потребителите си. Днес те все повече искат да знаят какво нанасят върху кожата си. NAOS предоставя тази информация по ясен, достъпен и лесно разбираем начин. Съставките на всеки един продукт от трите марки са не просто изброени, а са и обособени в категории според специфичната им роля във формулата. Обяснено е естеството и произхода на всяка една съставка.


Потребителите могат да направят справка навсякъде и по всяко време на Ask.NAOS.com или чрез сканиране на QR кода, поместен на опаковката или етикета на всеки продукт на NAOS.


Coral Safe: ангажиментът на NAOS за трансформация на въздействието на козметичните си продукти върху водните екосистеми


Трансформация а ла NAOS


Слънцезащитните продукти и техните формули са едни от най-обсъжданите с оглед на състав и безопасност - не само за кожата, но и за околната среда. Coral Safe е ангажиментът на NAOS за опазване на всички водни екосистеми - подход в разработването и тестването на слънцезащитните формули на компанията.
Действията на NAOS в защита на водните екосистеми са в 3 посоки:


1. Вземане под внимание влиянието на продуктите върху всички водни екосистеми, не само морските.


NAOS измерва въздействието на продуктите си както върху морската вода, така и върху сладките води, които са особено богати на биологично разнообразие.
Компанията прави три вида тестове: върху жизнеспособността на кораловите рифове, за инхибиране на растежа на морските водорасли, върху сладководен планктон.
От NAOS подчертават, че всички слънцезащитни продукти на трите марки BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR преминават успешно тези три теста.


2. Внимателен подбор на всяка съставка и непрестанен процес на иновация и трансформация на формулите, в търсене и изследвания със съставките на бъдещето


NAOS изследва екотоксикологичния профил на всяка съставка, включително всички слънцезащитни филтри, и внимателно подбира тези, които ще минимизират въздействието на продуктите върху околната среда. Подходът е вдъхновен от един от основополагащите принципи на компанията в разработването на продукти - биомиметизма, а именно - да помага на кожата да се защити по-добре от слънцето, като едновременно запазва ресурсите й, докато подсилва естествените ѝ механизми за защита.


3. Подкрепа към емблематични инициативи за опазване на морската екосистема.


NAOS подкрепя асоциацията Andromède Océanologie в проекти с цел опазването на подводните ливади Посидония. Посидониевите ливади са екосистеми от съществено значение за Средиземно море, като изпълняват роля, която никоя друга екосистема не може. Те преработват 35 пъти повече въглероден диоксид, отколкото амазонските гори, и до 5 пъти повече от другите видове цъфтящи морски растения. Инициативите, за които NAOS съдейства на Andromède Océanologie, са 2:


>> Разработване на DONIA, приложение за закотвяне и навицагия за публична употреба, което предлага на потребителите нова картография на океаните, така че те да могат да изберат място за котва извън ливадите.
>> Финансиране на работа по подводно картографиране и възстановяване на ливадите (трансплантационни операции в ограничени зони за акостиране, които са претърпели разрушаване на леглата).
Повече за ангажимента Coral Safe можете да научите на naos.com.


В рамките на темата за слънцезащитата от BIODERMA представиха и нов продукт - Photoderm COVER Touch SPF 50+, насочен към нуждите на комбинираната, мазна и акнеична кожа. Иновативната формула на Photoderm COVER Touch SPF 50+ придава плътна покривност с цвят, като същевременно не запушва порите и позволява на кожата да диша. Така продуктът се грижи същевременно и за предотвратяването на появата на нови несъвършенства.


От компанията използваха повода и да напомнят още веднъж колко е важно да се грижим не само за кожата си, но и за тялото и ума си, чрез благотворното въздействие на бягането - най-естественият за човека спорт, и отново приканиха всички дами на старта на BIODERMA Women's Run.
За феновете на събитието и на физическата подготовка тази година организаторите включват и 5-километрова дистанция за бързина, освен познатата и достъпна за всички ентусиасти категория 3 километра. На 3 километра ще могат да се състезават това лято в обособена категория и девойките - TEEN Girls Run е отворен за регистрация за момичета от 10- до 15-годишна възраст (включително).
Тази година състезанието е на 26-ти юни, а повече за новите категории и регистрация - на сайта на събитието https://bioderma-womensrun.bg/.


Трансформация а ла NAOS


Благотворителна кауза
Освен каузата на женското бягане, BIODERMA Women's Run има и друга, благотворителна, цел. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women's Run се даряват на Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания", което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията "Заедно сме в училище без граници". Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще стартира под номер 1 в състезанието.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK