Гебрюдер Вайс експандира в България

При подписването на договора в София (от ляво): Александър Гечев (управител на Ренус България ООД), Мариета Григорова (управител на Гебрюдер Вайс в България), Томас Мозер (директор и ръководител на регион Black Sea/CIS в Гебрюдер Вайс) (източник Гебрюдер Вайс / Деница Кирилова)

При подписването на договора в София (от ляво): Александър Гечев (управител на Ренус България ООД), Мариета Григорова (управител на Гебрюдер Вайс в България), Томас Мозер (директор и ръководител на регион Black Sea/CIS в Гебрюдер Вайс) (източник Гебрюдер Вайс / Деница Кирилова)Съдържание от Gebrueder Weiss. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

София / Лаутерах, 1 юни 2021 г. Международната логистична компания Гебрюдер Вайс поема бизнеса на Ренус България и така укрепва водещата си позиция в Югоизточна Европа. Договорът беше подписан наскоро в София и ще влезе в сила след одобрение от антитръстовите органи. Ренус е дългогодишен партньор на Гебрюдер Вайс в много страни и сега се оттегля от българския пазар в сухопътния транспорт.


- Поемането на клиентите и служителите на Ренус България удвоява дългогодишната ни успешна структура в България и бележи следващата голяма стъпка в развитието ни. Ще можем да разширим значително присъствието си на българския пазар за транспортни и логистични услуги и да укрепим дистрибуторската си мрежа с допълнителни клонове - заяви Волфрам Зенгер-Вайс, Председател на Управителния съвет на Гебрюдер Вайс. - С тази придобивка излизаме на българския пазар и с услугата home delivery и разширяваме националната си мрежа.


От много години Ренус работи успешно в България и има офиси в София, в Пловдив, Варна, Бургас и Свиленград.


- Много се радваме, че в лицето на Гебрюдер Вайс намерихме дългогодишен партньор, който ще продължи да управлява ефикасно подразделенията на Ренус в България с техните служители - заяви Александър Гечев, управител на Ренус България. Процесът на интеграция ще бъде следен и активно подпомаган от мениджърския екип на Ренус България. Ще се запазят трудовите отношения на всички около 100 служители на Ренус.
Гебрюдер Вайс работи в България от 1993 г. На две места - в София (Елин Пелин) и Варна логистичната компания предлага услуги в областта на сухопътния, въздушния и морския транспорт, както и логистични решения. Спектърът на услугите ще се разшири в бъдеще с продукта home delivery. В областта на доставките до крайни клиенти Гебрюдер Вайс е пазарен лидер в няколко страни от Централна и Югоизточна Европа.
Поемането на бизнеса и на служителите на Ренус България ще обогати още повече опита на Гебрюдер Вайс в Източна Европа. Логистичната компания разширява интензивно присъствието си в Източна Европа през последните 30 години и сега разполага с гъста мрежа от клонове в много страни на Югоизточна Европа.


Справка за Гебрюдер Вайс


С повече от 7400 служители, 170 собствени локации и годишен оборот от 1,77 милиарда евро (предварителни данни за 2020) Гебрюдер Вайс се числи към водещите транспортни и логистични компании в Европа. В рамките на холдинга Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Австрия) компанията обединява наред със своите основни дейности - сухопътен, въздушен и морски транспорт и логистика и редица високо специализирани отраслови поделения и дъщерни фирми, между които Logistikberatung x|vise (логистична консултации), tectraxx (специалист за високотехнологични компании), dicall (комуникационни решения, проучване на пазара, обучение), Rail Cargo (железопътен транспорт) и Gebrüder Weiss Paketdienst (колетна служба) - съдружник в австрийската фирма за частни и фирмени пратки DPD. Този пакет от дейности позволява на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. Благодарение на многобройните екологични, икономически и социални мерки семейната компания с повече от 500 годишна история в областта на транспорта се счита и днес за пионер по отношение на устойчивата икономика.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK