ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ "ЕСПА" С КАУЗА "ЗА ДА ОСТАНАТ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ"

ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ "ЕСПА" С КАУЗА "ЗА ДА ОСТАНАТ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ"


Съдържание от ЕСПА. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В навечерието на 24 май, празника на българската писменост и култура, и славянската книжовност, частно средно езиково училище ЕСПА стартира кампанията "Да си учител е достойно" за насърчаване на младите хора да изберат учителската професия и да останат в България.


С повече от 25 години опит професионалистите в училището разбират ценността на учителската професия и биха искали да покажат нейната важност за развитието на децата и цялото общество.


"Вярваме, че в тези трудни за всички времена, е повече от важно да изразим уважението си с дълбок поклон пред ежедневните усилия на българския учител, като основна движеща сила за изграждането на здрава и работеща образователна система.


Целта ни е да покажем добрите примери на младите български учители, решили да останат в училище, въпреки предизвикателствата, пред които бяха принудени да се изправят и с това да мотивираме повече млади хора да изберат учителската професия и да я превърнат в мисия", коментира г-жа Елена Немцова, основател на ЕСПА.


Кампанията се реализира с медийното партньорство на БГ Радио и ще се състои от няколко етапа в рамките на годината.


Първият етап ще продължи от 24 май до 30 юни 2021 г.


На 24 май частно средно езиково училище ЕСПА прикани всички да изразят благодарност към своите учители-вдъхновители и да подкрепят кампанията "Да си учител е достойно" в страницата им в социалните мрежи.
Тази кампания е с фокус върху значението и ролята на българския учител за развитието на децата, като с това значението им надминава границите на преходността.


Повече за кампанията, както и за партньорите, които подкрепят инициативата, можете да научите на espa-bg.com.
Ако желаете да станете партньор в кампанията "Да си учител е достойно" и да я популяризирате, заявете желанието си тук: https://bit.ly/3hIqHJ3 .
Защото да си учител е достойно.


За ЕСПА:


ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла (1-3 години), детскаг радина (3-5 години), подготвителен клас (5-6 години), начално училище (7-11 години) и основно училище (11-14 години). В момента в ЕСПА се обучават повече от 220 деца.


Създадена през 1992, вече 25 години ЕСПА успешно дава своя принос в изграждането и възпитанието на високообразовани, толерантни и хуманни личности. Репутацията на училището почива не само върху неговите солидни традиции и славата на завършили образованието си в него, а и на новаторския му дух. Възпитаниците на ЕСПА получават образование и диплома, които им дават достъп до най-престижните учебни заведения както в България, така и по света. Те са многостранно подготвени млади хора, на които ЕСПА дава възможност да развият всички аспекти на своя потенциал. Всички те са учениците, научили се да живеят в космополитна среда, запознали се трайно с основите на хуманизма и притежаващи ясно определено чувство за морал. Децата на ЕСПА растат в интелектуално стимулираща среда, сред приятелска атмосфера, в отворено за новото време училище, в което се чувстват обичани и щастливи.


За повече информация по кампанията:
https://www.espa-bg.com/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK