CETIN България придобива "София Комюникейшънс" ЕАД и "Ракком" ЕАД

CETIN България придобива "София Комюникейшънс" ЕАД и "Ракком" ЕАД


Съдържание от CETIN. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

CETIN България придобива "София Комюникейшънс" ЕАД и "Ракком" ЕАД


София, 13 юли 2021 г. - Доставчикът на телекомуникационни и IT решения и услуги върху инфраструктура, CETIN България, придобива технологичните компании "София Комюникейшънс" ЕАД и "Ракком" АД. "София Комюникейшънс" ЕАД оперира на територията на София и разполага със собствена оптична мрежа, с голяма плътност на покритие на столицата и прилежащите райони.


С придобиването CETIN България разширява не само екипа, но и обхвата на услугите, които предлага на бизнеса.


"Като регионален лидер в предоставянето на първокласни услуги и отлична мрежова инфраструктура, първостепенна задача на CETIN България е създаването на добавена стойност за нашите клиенти. Придобиването на компания с дългогодишен опит и традиции в осигуряването на свързаност е следващата логична стъпка в стратегията ни за развитие", каза Петър Мудринич, изпълнителен директор на CETIN България.


"София Комюникейшънс" ЕАД е създадена през декември 2001 г. за доставка на MAN услуги по първата тогава алтернативна градска оптична мрежа. Компанията е сред водещите доставчици на оптични услуги в София, както и в предоставянето на телеком решения за бизнес клиенти. "Ракком"АД предлага разнообразие от интернет услуги на голям брой бизнес клиенти, използвайки мрежата на София Комюникейшънс.


"В CETIN България непрекъснато работим с нашите клиенти за по-нататъшно разширяване на портфолиото ни от услуги. Уверена съм, че с общите усилия на висококвалифицираните екипи на двете компании CETIN България ще затвърди позицията си на двигател на дигиталната трансформация у нас с още по-иновативни технологични решения", добави Людмила Дилова, търговски директор на CETIN България.


CETIN България е създадена през юли месец 2020 г. след отделянето на мрежовата инфраструктура на Теленор България в отделно дружество. Компанията има над 200 служители и предоставя широка гама от висококачествени мобилни и фиксирани услуги на своите клиенти


За CETIN България:


CETIN България е доставчик на мрежови и инфраструктурни услуги на едро. Компанията управлява мрежа за мобилен достъп и пренос в България с два оптични рингове и собствени дейта центрове в София и Пловдив, осигурявайки надеждна услуга. Местната мрежа е продължена чрез оптични транснационални връзки. Благодарение на своята инфраструктура от ново поколение, най-добрите служители в сектора и съобразен с потребителите подход, CETIN България осигурява на своите клиенти изключително изживяване. Притежавайки и управлявайки една от най-големите електронни съобщителни мрежи в България, CETIN България устойчиво развива технологиите и предвижда днес потребностите на утрешния ден. CETIN България е част от CETIN Group и PPF Group.


За CETIN Group:


Компаниите под бранда CETIN предлагат телекомуникационна инфраструктура за фиксирани и мобилни услуги
Създадена като резултат от иновация и визионерски поглед, CETIN се формира след успешното структурно отделяне между O2 в Чешката република и CETIN. През 2020 г. чрез подобно отделяне на мрежовата инфраструктура от операторите под бранда Telenor се създават и трите CETIN дружества в България, Унгария и Сърбия, което прави CETIN Group един от най-големите доставчици на телекомуникационни услуги на едро в Централна и Източна Европа.


За PPF Group:
PPF Group е международна компания, която инвестира в множество пазарни области - финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро в 25 страни, като за организацията работят 98 000 души в целия свят (към 30 юни 2020 г.).


www.ppf.eu
www.twitter.com/ppfgroup
www.linkedin.com/company/ppfgroup

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK