Лятното издание на Digital Scouts на Теленор отново e тук с още по-интересни въпроси за онлайн безопасността и страхотни награди

Лятното издание на Digital Scouts на Теленор отново e тук с още по-интересни въпроси за онлайн безопасността и страхотни награди


Съдържание от Теленор

Теленор България отново ще обучава деца и младежи на дигитална безопасност с приложението Digital Scouts, част от програмата "Безопасен интернет". Лятното издание на Digital Scouts, което тази година ще се състои на 21 и 22 август, е с нова визуална идентичност, още повече и по-интересни въпроси и ситуации за разрешаване и много награди за участниците. Приложението Digital Scouts ще бъде достъпно изцяло безплатно в App Store и Google Play.


Мотото на тазгодишното издание "Знаеш, преди да скролваш" отразява духа на кампанията, а приложението е изцяло променено с още по-завладяващи визуални елементи, вдъхновени от японския манга стил.
лятното издание на Digital Scouts показваме и на децата, и на родителите им, че интернет може да бъде по-безопасно място, ако се спазват някои основни правила. Именно заради това продължаваме да инвестираме в инициативи, които обучават подрастващите и дават практични съвети за справяне с предизвикателствата онлайн. Те са част от нашите последователни усилия да допринесем за един по-безопасен интернет за нашите деца", каза Вилиана Станева, експерт "Корпоративни комуникации и социална отговорност" в Теленор България.


През третия уикенд на август (21 и 22 август) всички, които се включат в играта онлайн, ще се състезават, отговаряйки на 25 въпроса във всеки един от дните. Участието и през двата дни на играта ще носи на всеки участник двойно по-голям шанс за спечелване на някоя от технологичните награди, сред които iPhone 12 5G, безжични слушалки Huawei FreeBuds 4i, гривна XIAOMI Mi Band 5, таблет HUAWEI MatePad T10 32GB, аксесоари за лаптоп и още много.


През 2020 година онлайн състезанието през приложението Digital Scouts събра над 17 000 деца, които взеха участие в дигиталното приключение и научиха повече за опасностите онлайн, както и какви са начините да се справят с тях. Тази година Теленор България надгражда формата с интересни, реални ситуации, за живота на тийнейджърите и децата, като така им дава възможност да учат по забавен и интерактивен начин, а знанията да останат с тях.


В допълнение към инициативите от програмата, насочена към създаване на условия за безопасност в интернет за младежите, Теленор предлага и решения, които помагат за спокойното сърфиране в дигитална среда. Сред тях е услугата Online Protect, която е специално разработена от компанията, за да се грижи за сигурността на смарт устройствата, да ги защитава от вируси, фишинги, зловреден софтуер, червей, спам и компрометирани сайтове. Чрез услугата "Родителски контрол" Теленор помага на родителите да предпазят децата си от опасностите онлайн и да са спокойни, като възможност да проверят тяхното местонахождение.


Програмата "Безопасен интернет" включва широк спектър от инициативи, които достигат до хиляди деца и техните родители. Инициативата повишава информираността на деца, родители и учители относно рисковете от използването на интернет, социални мрежи и устройства, начините за превенция и търсене на помощ. Чрез Digital Scouts Теленор осигурява позитивна и безопасна онлайн среда за децата и младите хора чрез насърчаване и развиване на уменията им за справяне с опасностите. Повече за Digital Scouts и как да се предпазвате онлайн, вижте на https://www.telenor.bg/digital-scouts.


За повече информация можете да ни следите в LinkedIn, Facebook, Instagram и на telenor.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK