Двудневен форум на НПО организациите в България

Двудневен форум на НПО организациите в България


Съдържание от Сдружение Международни инициативи за сътрудничество

Сдружение "Международни инициативи за сътрудничество" (МИС), град Разлог проведе на 3 и 4 август двудневен форум на неправителствените организации в България в рамките на проект "Визуална комуникация и идентичност" (ВИК), финансиран от Фонд активни граждани с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Форумът беше и финалното събитие на проекта.


Целта на форума беше да събере на едно място активни граждански органзиации от цяла България, които да обменят идеи по между си и да повишат познанията си как да изградят своята визуална идентичност и как успешно да представят своите инициативи, така че да достигат до по-широк кръг от хора. На форума присъстваха интересни и разнообразни лектори - медийни експерти, журналисти, графични дизайнери и инфлуенсъри.


Проект ВИК се изпълняваше на територията на цялата страна за период от 21 месеца и предложи инструменти и похвати за повишаване на дигиталните умения на хората, работещи в активните граждански организации в България.


По време на изпълнението на проекта беше проведена информационна кампания в различни градове в страната, беше проведено проучване сред гражданските организации в България, на базата на което експерт социолог изготви анализ на нуждите в сферата на визуалната комуникация и идентичност на работещите в НПО сектора. Бяха проведени и серия от обучения с гост лектори, които повишиха знанията и уменията на присъстващите да използват съвремени похвати за визуализация и споделяне на информация. Проведоха се и три еднодневни пътуващи семинара в градовете Стара Загора, Трявна и Пловдив, на които се обобщи и се представи натрупания опит в рамките на проекта.


Специално за нуждите на проекта беше създадена и онлайн платформа, на която можете да намерите подробна информация за дейностите по проекта, материали от обученията и срещите, анализа на нуждите на неправителствените организации и секция за видео уроци за основните теми по проекта и полезни насоки, улесняващи работата на гражданския сектор. За повече информация посетете страницата на проекта https://vic.ngo/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK