БОРИКА АД осигурява ортодонтско лечение на 20 деца с увреждания, лишени от родителски грижи

Съдържание от БОРИКА АД

БОРИКА АД осигурява ортодонтско лечение на 20 деца с увреждания, лишени от родителски грижи

Едно от ключовите за БОРИКА партньорства по отношение на корпоративната социална отговорност е това с национален фонд "Свети Никола" - неправителствена хуманитарна организация, която вече повече от 20 години подпомага деца, лишени от родителски грижи, и възрастни с умствени и физически увреждания.


Тази година компанията реши да поеме диагностиката и пълното ортодонтско лечение на 20 деца и младежи, настанени в Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в град Роман. Децата са на възраст между 9 и 19 години, като голяма част от тях са с вродени или придобити лицево-челюстни малформации. Това води със себе си редица проблеми, които пречат на нормалния им живот и развитие.


"Ортодонтското лечение е продължителен и скъп процес и сме благодарни на БОРИКА, че ни подадоха ръка в този така значим здравно-социален проект", споделя г-жа Недка Младенова, изпълнителен директор на НФ "Свети Никола". "За този тип лечение е важно да започне навреме, за да се обхванат т.нар. етапи на ранно-смесено и късно-смесено съзъбие", допълва г-жа Младенова.


Партньор в проекта е и Дентална клиника "Димана Дент", в лицето на доктор Вергил Боянов, който безвъзмездно извършва посещенията и прегледите на децата. Към момента са направени всички първични прегледи и консултации, снети са отливки на 20-те пациента. Следва изработката на функционални апарати, тип шини и брекети, продължаване и проследяване на лечението от денталния екип.


Още при запознаването със здравно-социалния проект на НФ "Свети Никола" нямахме никакви колебания, че искаме да подкрепим точно него. За жалост, тези деца имат нужда преди всичко от физическо лечение и справяне с уврежданията си", споделя Елена Тошева, ръководител "Маркетинг и комуникации" в БОРИКА. "Имаме желание да продължим в същата посока и заедно с Фонда да помогнем на повече деца", допълва още тя. Амбицията на неправителствената организация е да включи в проекта повече деца от страната за ортодонтско лечение и да го разшири с офталмологично лечение.


За Национален фонд "Свети Никола":


Национален фонд "Свети Никола" е неправителствена хуманитарна организация, която вече повече от 20 години подпомага деца, лишени от родителски грижи, и възрастни с умствени и физически увреждания. До момента Фондът е работил и работи с общо 38 центъра за настаняване от семеен тип на деца, лишени от родителски грижи, центрове за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически и ментални увреждания, както и такива за стари хора, специализирана болница за деца с церебрална парализа, детски логопедични градини, центрове за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, а също и редица други многопрофилни болници. За тези години името на Фонда става символ на неправителствена организация, която освен да дарява хляб на сираци и инвалиди, се грижи и за подобряването на тяхната културна и социална среда.


За БОРИКА АД:


БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България и лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Приоритет на дружеството е осигуряването на съвременна картова и платежна среда за финансовите институции, в полза на техните клиенти. Компанията има дългогодишни традиции в подкрепата на неправителствени организации и участие в инициативи, свързани с осигуряването на по-добри условия за живот и образование на децата на България. Сред утвърдените партньорства на Дружеството са SOS детски селища България, фондация "Нашите недоносени деца" и Национален фонд "Свети Никола".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK