Акнето: винаги актуална тема за BIODERMA

Акнето: винаги актуална тема за BIODERMA


Съдържание от Bioderma

Акнето е тема, която е винаги актуална - у нас то е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване, което засяга 90% от тийнейджърите и близо 50% от възрастните и е значим кожен проблем. От BIODERMA вярват, че решение има и ролята на дерматолога в този процес е ключова. Всеки заслужава достъп до професионален съвет, персонално внимание и подкрепа в борбата с акнето - това е принципът в сърцето на кампанията "Заедно сме в борбата срещу акнето", която компанията организира тази есен за седма поредна година, редом със здравни специалисти и партньорски организации. На фокус е пациентът и нуждата от достоверна информация и открит обществен диалог по темата. Кулминация на активностите по кампанията ежегодно е организирането на безплатни прегледи за акне.


Миналата година от BIODERMA доказаха, че посещението при лекар е напълно осъществимо и пълноценно дори и в предизвикателните условия на пандемия и противоепидемични мерки - през 2020 г. традиционните прегледи на живо се трансформираха успешно в нов, безопасен за лекаря и пациента формат - изцяло онлайн, в българската платформа за телемедицина Healee. Потенциалът за осъществяване на още повече консултации по достъпен и защитен начин мотивира компанията и тази есен да предостави на пациентите възможността за дистанционни прегледи в приложението.


Желаещите за преглед могат да получат код за безплатна консултация още сега на специално посветената страница в платформата, след попълване на входяща анкета. Кодовете за безплатните прегледи ще бъдат активни от 30-ти септември до 14-ти октомври. Информацията за участващите в кампанията лекари също ще може да бъде намерена в платформата от 30-ти септември, след въвеждане на кода за безплатна консултация. Пациентите могат да свалят приложението на мобилния си телефон (за Android и за iOS) или да използват десктоп версията на приложението на app.healee.com.


От компанията коментират, че борбата с акнето изисква дългосрочна стратегия и сериозно внимание - както към кожния проблем, така и към обществения. Често акнето засяга психическото състояние и емоционалния баланс на пациентите - проучване сочи, че 8 от 10 подрастващи вярват, че "външният вид може да определи успеха в живота в бъдеще". Последиците от това могат да бъдат болезнени за самочувствието и да повлияят негативно на социалните взаимоотношения.


Дълготрайният ангажимент на BIODERMA към каузата е безспорно резултатен - за шестте изминали издания кампанията е помогнала на над 13 000 пациенти.


ПАРТНЬОРИ НА ИНИЦИАТИВАТА


Българско дерматологично дружество, Български фармацевтичен съюз, Българската асоциация на естетичните дерматолози, Сдружение на частнопрактикуващи дерматолози, Асоциация на студентите-медици в България, Българска асоциация на студентите по фармация, Асоциация на студентите по фармация в България, Асоциация на студентите по фармация във Варна, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Образователна група "Светлина" и Първа частна професионална гимназия по дигитални умения "СофтУни Светлина".


Акнето: винаги актуална тема за BIODERMA


ПОВЕЧЕ ЗА КАМПАНИЯТА "ЗАЕДНО СМЕ В БОРБАТА СРЕЩУ АКНЕТО"


"Заедно сме в борбата срещу акнето" е дългогодишна образователна кампания на BIODERMA, която поставя фокус върху пациента и обединява различни специалисти в негова помощ с една обща цел - да разбие битуващите митове и предразсъдъци за акнето и да покаже, че решение на проблема съществува. Общо за шестте изминали издания на кампанията безплатни консултации при дерматолог са получили над 13 000 пациенти.


ПОВЕЧЕ ЗА HEALEE


Телемедицината по същество е медицина, практикувана от разстояние - чрез аудио или видео връзка между лекаря и пациента, опосредствана от определена платформа, която позволява консултация и преглед без посещение на лечебно заведение.
Healee е най-голямото българско приложение за телемедицина, което дава богати възможности за комуникация между лекар и пациент. От старта на платформата през 2018 г. до сега са проведени повече от 50 000 онлайн консултации, а към момента се осъществяват 1500 консултации месечно, с над 1300 лекари в страната от 40 специалности.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK