"Токуда Банк" АД предлага пенсионноосигурителните продукти на ПОК "Доверие"

Съдържание от Токуда Банк. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

"Токуда Банк" АД предлага пенсионноосигурителните продукти на ПОК "Доверие"


От 06.10.2021 г., "Токуда Банк" АД предлага в своите офиси пълната гама от пенсионноосигурителни продукти на ПОК "Доверие", която включва допълнително задължително пенсионно осигуряване и допълнително доброволно пенсионно осигуряване в управляваните от компанията Универсален, Професионален и Доброволен фонд "Доверие".


Токуда Банк предоставя възможност на всички физически лица /български граждани/, избрали да прехвърлят натрупаните по индивидуалната си партида средства в универсален (УПФ), професионален (ППФ) и доброволен (ДПФ) фонд, управляван от друго дружество, в УПФ, ППФ и/или ДПФ "Доверие". Процесът по прехвърляне е изцяло дигитализиран, бърз и отговарящ на всички условия за информационна сигурност и защита на личните данни на осигурените лица. Подписването на всички необходими документи се осъществява в офисите на Банката с електронен подпис, който е безплатен за клиента.


На осигуряване в универсален пенсионен фонд подлежат всички, работещи по трудови или служебни правоотношения, по граждански договор, както и самоосигуряващи се лица, родени след 31.12.1959 г. Изборът на универсален фонд е личен, като всяко осигурено лице може го промени след изтичане на една година от започване на участието във фонда, в който е извършвано осигуряването, служебното разпределение или след една година от последното прехвърляне.


Целта на осигуряването в пенсионен фонд, работещ на капиталов принцип е да повиши доходите и съответно стандарта на живот на гражданите след пенсиониране, чрез съчетаване на пенсии от различни източници. Очаква се, сумата от трите вида пенсии - от държавното обществено осигуряване, универсален и доброволен пенсионен фонд, да осигури заместващ доход от пенсии в размер на 70 - 75% от последното възнаграждение преди пенсиониране.За Токуда Банк АД


Токуда Банк АД е част от икономическа група Tokushukai Incorporated, Япония.
Токуда Банк АД е учредена през 1994 г. като акционерно дружество според Закона за банките и Търговския закон на Р България. Токуда Банк АД се специализира в обслужването на малки и средни предприятия и граждани, като развива компактна гама продуктови предложения.
Един от основните приоритети на Банката е непрекъснато повишаване на качеството на обслужване. Токуда Банк разполага с 23 точки за продажба в цялата страна.
Повече информация може да намерите на: https://www.tokudabank.bg/bg


За ПОК "Доверие" АД


ПОК "Доверие" АД е първата в България частна компания с предмет на дейност допълнително пенсионно осигуряване. Дружеството е част от VIENNA INSURANCE GROUP и е десеткратен носител на приз за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория "Допълнително задължително пенсионно осигуряване". ПОК "Доверие" е предпочитан избор за много българи, като към края на първото полугодие на 2021 г., по данни на Комисията за финансов надзор, в него се осигуряват 1 199 078 български граждани, а управляваните от компанията нетни активи надхвърлят 4,5 милиарда лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK