Бизнес потребителите следят всички свои банкови сметки в единна платформа

Бизнес потребителите следят всички свои банкови сметки в единна платформа


Съдържание от БОРИКА

Нова технологична платформа, в отговор на т. нар. "отворено банкиране", разработи платежният оператор БОРИКА. Чрез нея бизнес потребителите получават бърз и лесен дистанционен достъп до своя финансов профил.


Мултибанкинг платформата InfoPay е в помощ на организации, които разполагат със сметки в различни банки. Тя предлага редица функционалности, които улесняват клиентите в управлението на фирмените им финанси. Платформата е единна точка, предоставяща 24-часов контрол на средствата - консолидирана информация за наличности и движения по всички фирмени сметки в различни банки, детайли по платежна сметка, справка за списък на платежни сметки и др.


Две са основните изисквания към клиентите на InfoPay - да разполагат с онлайн банкиране и да получат съгласие за регистриране на сметки в InfoPay от обслужващите ги банки. Процесът по получаване на съгласие е бърз, лесен и се извършва дистанционно в самата платформа.


Услугата е подходяща за собственици, управители, счетоводители и други лица, за които е важно да получават навременна и обобщена информация за фирмените средства. Достъпът до платформата е базиран на роли и индивидуални права, което позволява специфична информация да се достъпва от различни служители в компанията, в зависимост от преките им задължения. Това я прави особено подходяща и за счетоводни къщи, които обслужват множество клиенти. Благодарение на нея, те разполагат с информация за сметките на всички свои клиенти на едно място. Проучване на БОРИКА сочи, че използването на InfoPay съкращава до 4 пъти времето за изготвяне на финансови справки.


В процес на разработка са още две полезни функционалности в InfoPay - интеграция с ERP модул на счетоводна система и възможност за автоматизирани плащания. Интеграцията с ERP модул ще позволи автоматично извличане на информация от всички банки с регистрирани сметки в InfoPay и зареждането ѝ в счетоводните системи на фирмата клиент на услугата. Ще станат възможни и автоматизираните плащания на издадени електронни фактури, чрез които фирмите ще могат да извършват реконсилация на плащанията и вземанията/задълженията си от/към контрагенти. Предвижда се интеграция и с услугата електронна фактура на БОРИКА, което ще даде още повече възможности и удобство на потребителите.


"Финтех услугата InfoPay e логично надграждане на дейността на БОРИКА като платежна институция", споделя Даниел Алексиев, зам.-директор "Платежни услуги" в БОРИКА. "С въвеждането на директивата PSD2 у нас на Дружеството беше възложена задача да разработи национален технически стандарт за отворено банкиране, който да подпомогне и ускори процеса, а днес, благодарение на InfoPay, тези услуги са достъпни за широк кръг от бизнес потребители", допълва още той.


Регистрацията в InfoPay е възможна както онлайн, така и присъствено. Онлайн регистрацията е на адрес www.infopay.bg, посредством квалифициран електронен подпис - хардуерен или облачен, или видео идентификация, предоставени от компанията. Присъствената регистрация се извършва в търговски офис на БОРИКА от законния представител на юридическото лице - клиент на услугата. Клиентите заплащат услугата въз основа на броя сметки, които желаят да следят, като имат възможност за избор между три ценови пакета.


За БОРИКА АД:


БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България и лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Приоритет на дружеството е осигуряването на съвременна картова и платежна среда за финансовите институции, в полза на техните клиенти. За повече информация: www.borica.bg.


За InfoPay:


InfoPay е търговската марка на най-новата финтех услуга на БОРИКА АД. InfoPay е в отговор на европейската платежна директива PSD2 и новите регулации, наложени от нея. Чрез специална уеб платформа 24 часа в денонощието потребителите получават бърз и лесен отдалечен достъп до своя финансов профил. Към момента в InfoPay могат да се добавят сметки от 9 банки: Уникредит Булбанк, ДСК, Пощенска банка, Първа инвестиционна банка, ЦКБ, Токуда банк, Прокредит банк, Инвестбанк, TBI Bank. За повече информация: https://www.borica.bg/products-and-services/infopay.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK