Dentsu назначава своя първи творчески директор за Югоизточна Европа

Съдържание от Dentsu

Dentsu назначава своя първи творчески директор за Югоизточна Европа


Комуникационната група на dentsu отбелязва намеренията си да засили портфолиото си от криейтив услуги с назначаването на Мариус Тиану като нов творчески директор за dentsu Югоизточна Европа.
Тиану ще стане част от регионалния изпълнителен екип, ръководен от Главния Изпълнителен Директор за dentsu Югоизточна Европа - Мария Грашнова, и част от мениджърски екип на dentsu Румъния.
Под негово ръководство dentsu ще се фокусира върху изграждането на най-добрия екип, творчески опит и концептуален подход в предлагането на криейтив услуги, който да запази позициите на компанията като агенцията с най-интегрираните медийни и творчески услуги в Югоизточна Европа.


Мариус Тиану е криейтив директор с множество награди, всеобхатни маркетинг познания и дългогодишен опит в сферата на рекламата и изграждането на марките. В работата си за Saatchi & Saatchi, Scala JWT, Graffiti BBDO, Centrade-Cheil и Mullen-Lowe той е ръководил развитието на някои от най-значимите местни, регионални и глобални брандове и дигитални преживявания. Тиану е награждаван от световноизвестни фестивали като Cannes Lions, NY Festival, The One Show, Golden Drum и London International Awards.


Мария Грашнова, Главен Изпълнителен Директор за dentsu Югоизточна Европа споделя: "Инвестираме в бъдещето си и изпълняваме обещанието да бъдем най-интегрираната агенция, която комбинира силата на медия и криейтив. Със своя безупречен опит да предоставя ефективни и печеливши решиния, Мариус е новата основополагаща част от екипа, който ще изпълни това обещание. Съвсем скоро всички криейтив звена в региона ще бъдат свързани и по-добре интегрирани под един общ лидер, който мотивира хората ни да постигат още по-добри резултати."


Мариус Тиану подчертава какво го подтикна да стане част от компанията: "Това, което ме привлече в dentsu е, че екипът не се страхува да инвестира и да се развива, което е истинска сила и една от чертите, които отличават една компания от друга. Основна част от нашия бизнес е да се уверим, че клиентите ни изглеждат фантастично в очите на потребителите. Всеки един елемент е важен. С нетърпение очаквам да направим връзката между интелигентния и пълен с желание и енергия криейтив екип, стабилните ресурси на dentsu с техните дълбоки анализи и дигитални възможности, и моя опит в създаването на кинематографично съдържание и разказването на истории."


От този месец dentsu Югоизточна Европа засилва и своите собствени канали за маркетинг и комуникации на десетте пазара, като послеща Даниела Балаей в новата роля на Мениджър "Маркетинг и комуникации" за региона.


Като експерт със сериозен професионален опит, Балаей има задълбочени познания в областта на маркетинг комуникациите, благодарение на опита си в различни индустрии като медии, банкиране, търговия, недвижими имоти и образование. Тя има над десет години опит в телевизионния маркетинг, а едно от основните й постижения е пускането на Euforia TV на пазара в Румъния.


Балаей ще се присъедини към регионалния изпълнителен екип и местния мениджърски екип в Румъния.
Мария Грашнова каза: "Живеем във времето на комуникациите и за нас е важно да разказваме нашата история и нашите постижения по-добре, както вътрешно, така и с външния свят. Изключително щастливи сме да посрещнем Даниела с нейния дългогодишен комуникационен опит и заедно да създадем още по-добра връзка с нашия екип, с нашите клиенти и партньорите си."


Даниела Балаей споделя: "Правилата в маркетинга и комуникациите се променят постоянно. Живеем във време, в което смесваме виртуално и реално, обединяваме ги по начин, който променя навици и нагласи. Като комуникационни специалисти, наше задължение е да имаме нужното отношение, за да доставим правилните съобщения във всяка една среда. Искаме хората да се чувстват по-близо до брандовете, които използват, по-близо до намирането на себе си и по-близо до dentsu."
Мариус Тиану и Даниела Балаей станаха част от екипа на dentsu Югоизточна Европа на 1 април, 2022 г.


За dentsu


Част от dentsu group, dentsu international се състои от шест водещи бранда - Carat, dentsu X, iProspect, Isobar, dentsumcgarrybowen, и Merkle - и всеки от тях доставя специализирани услуги със своите експертни подразделения.


Dentsu International помага на своите клиенти да печелят, задържат и развиват най-добрите си потребители и да постигат значим напредък за своя бизнес. С първокласни услуги и решения в областта на медии, управление на клиентско преживяване (CXM) и криейтив услуги, dentsu international оперира на над 145 пазара по целия свят с повече от 45 000 всеотдайни професионалисти.


В Югоизточна Европа, dentsu оперира чрез медийните агенции Carat, dentsu X, iProspect и творческата агенция Isobar, както и със специализираните си клиентски дивизии с над 300 експерти в 10 пазара: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Косово, Северна Македония, Черна гора, Сърбия, Словения и Румъния.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK