Банка ДСК с нова платформа за корпоративна социална отговорност "Банка ДСК помага"

Банка ДСК с нова платформа за корпоративна социална отговорност "Банка ДСК помага"


Съдържание от Банка ДСК

Банка ДСК стартира нова платформа "Банка ДСК помага" с цел да обедини всички свои инициативи в областта на корпоративната социална отговорност. Така финансовата институция представя всички свои инициативи в цялост, като същевременно се фокусира върху всяка една от тях.


Четири са основните области, в които банката провежда инициативи - деца и образование, природа, изкуство и градска среда, доброволчество.


В първата категория основен фокус е дългогодишното партньорство с SOS Детски селища. Банка ДСК е най-големият корпоративен дарител и през цялата година двете организации провеждат активности, които са насочени към подобряването на финансовата култура на децата, тематични работилници по случай празници, в които активно се включват и служителите на банката, и много др.


Банка ДСК активно провежда външни и вътрешни инициативи, насочени към опазване на околната среда и финансира все повече зелени сделки. Фокус в момента е мащабен проект за опазване на биоразнообразието, реализиран съвместно с Mastercard и международната организация Conservation International.


През 2021 г. Банка ДСК стартира инициативата "Град като хората", която за момента е най-ключовият проект в областта изкуство и градска среда. Разбира се, банката не се фокусира върху изкуството само в градска среда, а във всичките му форми. Затова подкрепя активно Академията за мода и най-добрите млади дизайнери на България.


Не на последно място е областта доброволчество. Голяма част от служителите на финансовата институция активно участват и помагат на различни каузи като Business Run, Run2gether и др. Вътрешните благотворителни събития са неизменна част от корпоративната култура на банката. Чрез тези събития компанията активно помага на организации като "Майко мила", "BCause", "За Нашите Деца", "Искам бебе" и много други.


Тази година основен приоритет в корпоративната социална отговорност на Банка ДСК е съвместната дарителска кампания с фондация "BCause" в помощ на Украйна. Към момента събраната сума по дарителската сметка е близо 59 000 лв. От нея са подпомогнати близо 10 локални организации в градове Варна, Стара Загора, София, Перник и др. До момента средствата отиват за помощ и продукти от първа необходимост.


Предстои да бъде дарена сумата от 7 000 лв., с която ще бъдат осигурени курсове по български език за украинци, които имат висше образование, но не могат да практикуват професията си в България, заради езиковата бариера. Така помощта отива на следващо ниво - отвъд хуманитарната нужда. По този начин организациите помагат на определена група от хора да си стъпи на краката и да продължи живота си спокойно в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK