Ние успяхме! Първото училище за украински деца вече е факт

Съдържание от Британско училище в София - BSS

Ние успяхме! Първото училище за украински деца вече е факт


Днес се състоя официалното откриване на кампуса на Британско училище в София за деца на украински бежанци. Училището отвори сърце и врати за 90 украински деца на 4 април 2022г. Финансирано е с общите усилия на Британско училище в София и ЧСУ "Константин-Кирил Философ". Всичко е безплатно за украинските деца и благодарим на отзивчивите спонсори, които ни съдействаха за храната.


Официални гости на тържеството бяха:


Негово Превъзходителство г-н Виталий Москаленко - Извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България


Негово Превъзходителство д-р Роб Диксън - Британски посланик в България


Полковник Дмитро Лукашук - Аташе по отбраната на Украйна в България


Г-жа Янита Манолова - Заместник председател на Държавната Агенция за бежанците при Министерски съвет


Г-жа Десислава Митева - изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация


Г-жа Дора Стрезова - изпълнителен директор на Кока-Кола България


Оля Пенева и Веси Деянова - фондация "BG4UA" Г-н Тодор Георгиев - фондация "Благотворителност и милосърдие"


Олга Кхолодионова и Ирина Мартиненук - Фондация Human Aims Capital България


Събитието беше наситено с всички багри на емоцията - вълнение, гордост, благодарност, съчувстие, сълзи. Музикално-артистичната програма, подготвена от децата, не остави безразличен никого от нашите гости. Видяхме сълзи в очите на родителите, които едновременно се гордееха със своите деца, и милееха за своята и техните съдби. Видяхме сълзи и в очите на Техни Превъзходителства г-н Виталий Москаленко и др Роб Диксън.


Но също така, почувствахме и огромната енергия на надеждата, която беше наситила цялото това пъстро пространство от деца, родители, публични личности. Всички ние на това събитие бяхме обикновени съчувстващи хора, чиято мисия е единствено да извадят децата от кошмарните спомени за войната. Същата тази надежда, както и много топлина и съпричастност, почувствахме от речите на Техни Превъзходителства г-н Виталий Москаленко и д-р Роб Диксън, които изразиха и своята гордост и благодарност към организаторите и дарителите на инициативата.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK