Effie® България ще отличи най-ефективните комуникационни кампании през 2022

Effie® България ще отличи най-ефективните комуникационни кампании през 2022


Съдържание от Effie

Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова ефективност в света Effie Awards започва да приема заявки. Наградите Effie са общопризнат стандарт за най-успешните кампании сред рекламните агенции и рекламодатели по света и се организират у нас от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).


В тазгодишното, петнадесето издание на наградите Effie България ще се състезават най-ефективните реклами и комуникационни кампании, създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2021 - 31.08.2022, г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.


Най-ефективните и работещи идеи ще бъдат оценявани на базата на най-важния критерий за успешна комуникация - маркетинговата ефективност. Една кампания може да бъде подадена в една категория от секторните категории и в една специална категория, при съобразяване с представянето на кампанията в контекста на съответната категория.


Тази година, наред с познатите от предишни издания категории, са въведени изцяло нови секторни категории: "Въвеждане на нов продукт/услуга" и "Нестопански сектор" (с 50% намаление от основната такса за участие). Обособяват се и две нови подкатегории на основната категория "Услуги" - "Политическа реклама и публични услуги" и "Медии, култура и развлечения". Новост в специалните категории са категориите "Медия стратегия и иновации в традиционни и дигитални медии" и "Устойчив успех", за която заявките се подават на специална бланка.


Заявки от комуникационни агенции и рекламодатели ще се приемат в три срока, със съответната промяна на таксите. Първият срок е 6 октомври, с най-ниски такси, втори срок за участие е 14 октомври, а 21 октомври 2022 г. е крайният срок за подаване на заявки и материали. Заявките, подадени от агенции - членове на БАКА, се прилагат преференциални такси. Кандидатурите ще бъдат оценявани през ноември, а победителите ще бъдат обявени на бляскава церемония, която ще се състои в началото на месец декември 2022 г.


За да подпомогнат участниците при подготовката на заявките, организаторите на престижния конкурс ще проведат и тематичен уъркшоп на тема "Как да спечелим Effie". Събитието ще се проведе на 19 септември, като лектори ще бъдат познати и доказани професионалисти от рекламната индустрия с голям практически опит.
Наградите Effie България 2022 се провеждат с изключителната подкрепа на bTV Media Group - платинен спонсор на конкурса.
Effie® Awards отличават най-впечатляващите постижения в областта на маркетинговите комуникации - идеите, които работят.
Повече информация за регламента на конкурса, документация за участие и насоки за подаване на успешни заявки можете да намерите на: effiebulgaria.org


За наградите Effie:


Effie е международно утвърден стандарт за успешно комуникиран бранд. Повече от 50 години наградите се радват на признание едновременно сред рекламодатели и рекламни агенции. Като глобален символ на успешна маркетингова комуникация, Effie фокусира вниманието върху най-ефективните идеи и насърчава разговор между клиент и агенция относно начините за създаване на работеща реклама.
Началото е през 1968 г. Тогава Американската маркетингова асоциация създава програма за класиране на най-ефективните рекламни кампании. Днес, почти 50 години по-късно, Effie вече е най-престижната сред специализираните маркетингови награди. Сред важните отличия бяха добавени Global Effie и локалните Effie Europe, Effie Asia Pacific, Effie Latin America, Effie Middle East, Effie North Africa и 50 Effie национални конкурса. Създаден бе първият обективен индекс за успешна комуникация и марка - Effie Effectiveness Index.
В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от 2007 година. Той покрива всички комуникационни канали на българския пазар, за да отличи онези кампании и маркетинговите практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.
За повече информация посетете effie.org и effiebulgaria.org. Следвайте @effieawards в Twitter за новини относно програмите Effie.
Effie® и логото "E" са регистрирани марки на Effie Worldwide, Inc. и се използват с лиценз от Асоциацията. Всички права са запазени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK