НСИ отчита ръст в промишленото производство

Само за един месец промишленото производство в добивната промишленост нараства с 6.2%. Ръстът в преработващата промишленост е 2.2%. Това показват данните на Националния статистически институт за ноември. Увеличението в промишленото производство на годишна база е от 11.3%.


По-значителен ръст в преработващата промишленост има при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 25.5%, производството на химични продукти - с 14.2%, производството на напитки - с 10.6%, производството на лекарствени вещества и продукти - със 7.4%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 5.4%.


Намаление е отчетено при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ. Спадът е 10.2% на месечна база и от 7.4% на годишна база. Спад има и при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 12.5%, производството на основни метали - с 10.0%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 9.9%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK