Отпуските от 2010 г. ще се ползват до края на 2012-та

Отпуските от 2010 ще може да се ползват до 2012 г. Това ще предложи ГЕРБ на първото заседание на правителството за тази година. "Двугодишната давност на отпуските е водещ принцип, така че всички, които не са ползвали отпуската за 2010 г., ще могат да я ползват до края на 2012 г.", обясни Светлана Ангелова, заместник-председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика.


Трябва да бъдат изготвени и графици за ползване на отпуските, които за тази година трябва да бъдат готови до 31 март, така че да бъдат включени и неизползваните отпуски за 2010 г. Графиците за всяка следваща година трябва да бъдат готови до 31 декември. Всеки работник ще може да отлага планирания си годишен отпуск. Това ще става по производствени или лични причини, като предложението ще бъде всеки да може да си отлага почивката с 10 дни поради едната и с 10 дни поради другата причина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK