"Софарма" с приз за развитието на капиталовия пазар

Карол" и "Кей Би Си Секюритис" са посредниците с най-много сделки и най-висок оборот през миналата година "Софарма" АД получи награда за емитент с най-голям принос в развитието на капиталовия пазар. Фармацевтичният холдинг беше награден от ръководството на Българската фондова борса по време на традиционната церемонията по награждаване на инвестиционните посредници постигнали най-високи резултати през годината. Наградата за публична компания се дава за първи път. Членът на Съвета на директорите на БФБ Васил Големански обясни, че сред критериите за избор на емитент с принос към развитието на капиталовия ни пазар са размер на free float-а, присъствие в индексите, брой сделки и много други.


ИП "Карол" АД и "Кей Би Си Секюритис", клон България са посредниците с най-много сделки и най-висок оборот през миналата година. На второ и трето място по брой сключени сделки се нареждат "БенчМар кФинанс" и "Елана трейдинг". При посредниците с най-голям оборот сребърния бронзов медал бяха за две банки – съответно Корпоративна търговска и Централна кооперативна.


"Изминалата 2010 г. беше трудна и тежка, тъй като продължихме да работим в условията на криза", каза Васил Големански. Той определи като най- важна реализирана стъпка от стратегията на шефовете на борсата публичния статут на акционерното дружество БФБ. Акциите на борсата се качиха за търговия на борсата на 6 януари. Днес книжата на БФБ се повишиха с 10.53%. По позицията на дружеството бяха сключени 14 сделки, с които 23 600 лота смениха собственика си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK