Индексът S&P 500 се срива с 86%, а женските дрехи се връщат до глезените

Скъсяването на полите и роклите става за първи път през 1915 г. За времето си това е радикална промяна, тъй като дължината се измества от над обувките до средата на прасеца. Причината за подкъсяването се дължи на възхода на икономиката на САЩ в продължение на 44 седмици, по данни на Националното бюро за икономически изследвания към Кеймбридж.
Първи голям удар
Големият борсов крах и Голямата депресия от 1929 г. са решаващ момент за щатската икономика и дължината на полите. Широкият индекс S&P 500 се срива с 86%, а пък женските дрехи се връщат до глезените.Десет години по-късно, в навечерието на Втората световна война, американската икономика навлиза в 80-месечна експанзия до 1945 г. В този период дължината отново се вдига до коляното, въпреки че тенденцията се дължи повече на нуждата да се пести повече плат за военни нужди.


На върха и на дъното
Идва 1960 г. - икономиката на САЩ навлиза в разцвет. Миниполите стават задължителен елемент в гардероба на жените. Така до 1968 г., когато широкият индекс S&P 500 пада с 36% и жените отново са принудени да скрият краката си. През 80-те години дизайнерите започват да предлагат все по-голям спектър от стилове и дължини. Въпреки това се запазва трайна тенденция за по-къси поли и през 90-те години. Анализаторите, които вярват в теорията за индекса на подгъва, казват, че полите се спускат към глезените за кратко след 11 септември 2001 г. Около 2005 г. жените отново разкриват повече плът и така е до 2007 г., когато икономиката на САЩ, а и световната навлизат в рецесия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK