Отнемането на лицензи е крайна мярка

Промените няма да се отразят добре на нашия бизнес. В много голяма степен ще се отразят отрицателно на оборотите на компаниите. Гражданите няма да могат да слязат пред блока и да предадат старите си печки, но много от тях няма да имат и транспортна възможност да отидат до индустриалната зона, в която е площадката. Това ще затрудни работата на компаниите и ще спаднат приходите.


Съгласна съм с предложението да не се изкупуват части от жп релси и кабели, защото действително има много кражби, които нанасят големи поражения. След като МВР не е способно да се справи, трябва да се направят подобни промени, но те пак не са гаранция, че кражбите ще спрат. Не знам дали с промяната ще се постигне това, което се цели. Ние често купуваме подобни части от предприятия, но те имат сертификати за произход. Случва се и физически лица да издават, особено когато цените са по-високи. Връщаме клиентите, които нямат сертификати за произход.


Ще изискват и поставянето на камери за видеонаблюдение. Ние имаме камери и това изискване няма да ни затрудни, но дори и при предоставяне на информацията от записите не съм сигурна дали някой ще седне да ги проследи за всяка фирма.
Отнемането на лицензи, което се предвижда, е много крайна мярка. Не би трябвало да се случва точно така, защото ние сме браншът, който е на първо място по износ, и много от приходите в хазната идват от нашия бизнес. Не е редно фирма с изградени традиции, защото някой служител е допуснал нарушение, да й се отнема лицензът. Наказанията трябва да са за този, който е отишъл да краде, защото не сме го направили ние. Едва ли отговорността би трябвало да падне върху нас.


Илияна Величкова, търговски директор в "Надин"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK