Взривът пред редакцията на в. Галерия бил насочен срещу държавата

Самоделно взривно устройство избухна рано тази сутрин в центъра на София на бул. "Цариградско шосе", пред издателство "Милениум", където се помещава редакцията на в. "Галерия" и в. "Ретро". Взривът съвпадна с началото на посещението в България на четирима еврокомисари. Според председателя на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев взривът е акт срещу държавата и не е случайно съвпадението, че това се случва сега, когато в България пристигат еврокомисарите. "Единственото, което ме притеснява, е, че такъв акт много трудно ще бъде разкрит, защото е направен от професионалисти. Не е някой, който се е ядосал на вестника. Това е организирано и е мислено много добре", каза още Велчев, цитиран от Дарик радио.


На посещение у нас днес пристигат еврокомисар Сесилия Малмстрьом, която отговаря за вътрешните работи, комисарят по здравеопазването Джон Дали, комисарят по финансово планиране и бюджет Януш Левандовски и комисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, който е и заместник-председател на ЕК.


При взрива в София няма пострадали. Предполага се, че става дума за около 400 грама взривно вещество. От ударната вълна са изпочупени стъклата на околните сгради. От редакцията на в. "Галерия" заявиха, че взривът е насочен срещу изданието им, което публикува поредица критични материали срещу властта. Редакцията на "Галерия" разпространи телефонните записи на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с министър-председателя Бойко Борисов, с финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов. Издателството "Милениум" на Недялко Недялков (синът на поета Недялко Йорданов) пък е известно с поредицата за убийствата на престъпни босове."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK