Кражбите застрашават качеството на захранването

Очакваме влизането в сила на законодателните промени, които предвиждат строг режим на изкупуване на метали, и настояваме за категорични наказателни мерки срещу нарушителите.


Не можем да се примирим с кражбите и посегателствата на съоръженията ни. Те пряко застрашават сигурността и качеството на захранването за потребителите, причиняват неудобства на граждани и фирми и ощетяват обществото ни, тъй като средствата, които отделяме за покриване на щетите, намаляват инвестиционните ни възможности и съответно възпрепятстват инвестициите в подобряване на услугите ни.


Атанас Дандаров, член на УС на ЧЕЗ "Разпределение"

С промените кражбите ще бъдат намалени


Сигурен съм, че промените ще имат ефект. Трябва да има регулация, а сега се демонстрира  политическа воля за въздействие върху кражбите. Посегателствата са нараснали шест пъти в сравнение с предходни години. Това е резултат от ниската наказуемост и от по-високите цени на металите. Нарушенията и кражбите са основно от физическите лица и няма как законовата забрана да не даде резултат. Когато те не могат да издават жп релси, калотки и кабели и като се намали броят на площадките за изкупуване на метали, ще намалеят и кражбите.


Предложените промени ще бъдат приети със сигурност. Няма колега, който да не е съгласен, че трябва да има строга регулация.


Валентин Николов, депутат от ГЕРБ и член на комисията по икономика, енергетика и туризъм

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK