Регулацията ще увеличи корупцията и ще доведе до полицейщина*

В момента не даваме възможност за нормално развитие на самата дейност, а сме се центрирали и сме се концентрирали точно по какъв начин да пречим на тази дейност. В икономиката всяка лицензирана дейност води до корупция. От предишните правителства през цялото време идеята, както и на това правителство, беше колкото се може повече да се намалят лицензионните дейности и оттам да мине всичко в рамките на регулацията. Лицензионната дейност точно в тази практика трябва да отпадне. Трябва да има регулиране. Но регулацията с цел опазване на кражбите и въвеждане на полицейщина в цялата тази дейност също не сме съгласни. На какво основание. Едни хора, които тръгват да събират отпадъка на тази държава, от което ще изкарат някои много пари, други поддържат семействата си с една обикновена площадка, той да направи видеонаблюдение. Имам чувството, че с тези видеонаблюдения, като че ли започнахме да решаваме всякакви въпроси.Ако има някъде някой, който да не си опазил, дори и Националната електрическа компания далекопроводите, и някой е направил набези там, това означава, че опазването на собственото имущество, това предприятие не е направило достатъчно и тогава вече е дало възможност за набези на другите. Но защо да ограничим човека, който е тръгнал и прави оборка на онези калотки, които са паднали по жп линията от Карлово до Калофер. Какво да ги ограничаваме.


Не знам доколко не противоречи на законите това, че при едно нарушение има отнемане на лиценз.


Идеята да ограничим кражбите с въвеждане на такива дейности, с които да пречи на развиването на самата дейност със събирането на скрап, с това нещо като че ли няма да мога да се съглася. Разбира се, трябва да се намерят определени възможности за ограничаване всякакви кражби от страна на хората, но не чрез ограничаване на дейността на самата фирма, която се занимава с изкупуването и предаването на скрап.
Рамадан Аталай, депутат от ДПС и член на икономическа комисия


*Коментарът е част от стенограма от заседание на комисията по икономика, енергетика и туризъм

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK