ЧЕЗ планира 1.3 млн. лв. инвестиции в мрежата през март

Електроразпределителното дружество "ЧЕЗ" планира около 1.3 млн. лв. инвестиции в Западна България през март. Средствата ще бъдат вложени в рехабилитация, модернизация и развитие на електроразпределителната мрежа на 22 населени места в района. Основните инвестиционни проекти на дружеството са свързани с ремонт и реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на границата на собственост. За целта компанията ще отдели съответно 537 хил. лв. и 226 хил. лв.


За да изпълним задълженията си като обществен доставчик и да предложим високо качество и сигурност на услугите си, се нуждаем от 152 млн. лв. средно годишни инвестиции, обясни Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Средно годишният размер на признатите инвестиции на ЧЕЗ е 71 млн. лв. За последните три години компанията е реализирала инвестиции в размер 223 млн. лв., или около 74 млн. лв. средно годишно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK