Дянков свиква тристранката в събота

Ще бъдат обсъждани ефектите от предприетите антикризисни мерки на правителствотоФинансовият министър Симеон Дянков свиква в събота заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Бизнес, синдикати и държава ще обсъдят ефекта от приетите през миналата година антикризисни мерки. Синдикатите ще настояват да започне работа по изготвянето на "социален пакет" за компенсиране на доходите заради растящите цени на храните и горивата.


КНСБ и КТ "Подкрепа" също настояват за спешно свикване на Тристранния съвет за национално сътрудничество. Причината са растящите цени на стоките от първа необходимост. В писмо до финансовия министър от профсъюзите посочват, че цените на стоките и услугите вече надхвърлят границата на поносимост.Синдикатите предлагат минималната заплата да стане 290 лв. от 1 юли тая година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK