Инспектори на Агенцията по храните бяха задържани с подкуп

Полицията е задържала с подкуп двама инспектори от новосъздадената Агенция по храните, съобщи пресцентърът на МВР. След сигнал в понеделник полицията е арестувала двамата служители, които са изнудвали собственика на механа на бул. "Мария Луиза" да им плати подкуп, за да не констатират нарушения в обекта. При ареста у единия са намерени 200 лв., които той е получил от собственика на заведението. Двамата са главни инспектори в отдел "Контрол на обекти за търговия на дребно" към Областна дирекция по безопасността на храните – София.


Агенцията по безопасност на храните започна работа в началото на февруари и беше оглавена от бившия шеф на Националната ветеринарно – медицинска служба Йордан Войнов. Инспекторите веднага стартираха поредица акции в заведения и магазини за хранителни стоки. Агенцията ще трябва да следи за качеството на продуктите, като заедно с това земеделският министър Мирослав Найденов възложи на експертите в нея да разработват стандарти за определени храни. Приоритет е хлябът. Една от първите задачи е и стандарт за храната в детските градини.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK