Трайков: Ще проверим за изкривявания на пазарите

Не съм останал с впечатление, че регулаторните комисии в страната са парализирани. Ако някой от опозицията има конкретни данни за обвързаност на членове на тези комисии аз съм убеден, че Министерството на вътрешните работи веднага ще прояви интерес. Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира от Брюксел обвиненията на ДСБ към правителството на ГЕРБ, че закриля монополите в България. Обратното означава хвърляне на прах в очите на хората и опит да се извличат политически ползи от фалшива антимонополна реторика, добави Трайков.


Ако има маржове в сектора на горивата, които са прекалено високи и пазарните механизми не успяват да ги регулират, очевидно това е сигнал, че нещо пречи на конкуренцията. Ако има такъв сигнал, държавата ще провери дали има картелни споразумения или други изкривявания, каза още министъра. По думите му обаче това  не е опит за регулиране на пазара, а начин за освобождаване на пазарните механизми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK