Путин сравни с кръстоносен поход резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за Либия

"Резолюцията на ООН за Либия е безусловно непълноценна и вредна. Тя позволява всичко на всеки срещу една суверенна държава. Прилича на средновековните призиви за кръстоносни походи", заяви руският премиер Владимир Путин.


Пред работници от руски завод за балистични ракети Путин заяви, че нито една страна няма право да се намесва така остро и с военни действия във вътрешнополитически конфликти. Той използва възможността още веднъж да обвини САЩ в агресивна и настъпателна външна политика, в която "няма нито съвест, нито логика". За пореден път Путин заяви на всеослушание, че тези действия на Западна Европа и САЩ налагат на Русия да засили отбранителните си способности. За първи път руският премиер отправи подобно предупреждение към света прези 4 години, по време на конвференцията по сигурността в Мюнхен, Германия. Тогава той стаписа всички представители на международната общонст, с речта си, в която индиректно заяви, че Русия е готова за нова Студена война с САЩ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK