България дължи 7.3 млн. EUR по проекта "Бургас-Александруполис"

България не е погасила задълженията си по проекта за петролопровода "Бургас-Александруполис" в рамките на уговорените и удължени през февруари срокове. Това заяви  вицепрезидентът на "Транснефт" Михаил Барков, цитиран от РИА Новости, предаде bTV.


Според руската компания дългът на България по проекта е  7.3 млн. EUR. Крайният срок за плащане бе отлаган на няколко пъти. През февруари акционерите на проекта "Бургас-Александруполис" се договориха България да погаси задълженията си до 20 март. Това обаче още не се случило.  Барков отбеляза също, че проектната компания "Транс-Болкан пайплайн" ще има средства до май-юни. Той бе категоричен, че нито Русия, нито Гърция ще плащат повече от договорената за тях цена за проекта.


Въпреки това руската страна не планира окончателно да се откаже от проекта. Ако пари от България не дойдат, то проектът ще бъде преведен в така наречения "спящ режим".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK