blizoo инвестира 25 млн. EUR в развитие на мрежата си

Телеком операторът blizoo ще инвестира 25 млн. EUR в развитие на мрежата си през 2011 г. Средствата ще се използват за разширяване на оптичната инфраструктура на оператора и закупуване на потребителски устройства, които позволяват интернет достъп до 400 мегабита в секунда. Това дава възможност за предоставяне на нови интерактивни услуги с по-високо качество и надеждност, казват от телекома.


Развитието на мрежата налага промяна на честотите на телевизионните програми на blizoo. Процесът е еднократен и отнема само няколко минути, уверяват от blizoo. Всичко, което клиентите на цифровата телевизия трябва да направят, е да пренастроят цифровия си приемник на новия сигнал, а клиентите на аналогова телевизия да сканират честотите на каналите на своя ТВ приемник. Консолидирането на мрежата ще се осъществи  през първото полугодие на годината по график в различните градове. Успоредно с развитието на мрежата blizoo започва въвеждането и на нов електронен телевизионен справочник (EPG), който е достъпен за почти всички клиенти на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK