AVON отчита 6% ръст на оборота

Козметичната компания AVON отчита 6% ръст на оборота си в световен мащаб през 2010 г. спрямо 2009 г. От компанията съобщиха, че представителите, които продават козметиката й, са се увеличили с 4%. А проучване на компанията показва, че всеки две от пет жени познават продуктите на фирмата.


Ако за някои браншове кризата се оказа смазваща, козметичната индустрия не е била толкова засегната, обясниха от AVON. Според маркетинг миниджъра на фирмата за Дунавски регион Валентина Бешевишка, въпреки че цялостното потребление на различни продукти е намаляло, при козметиката няма голям спад. "Няма ги двуцифрените ръстове на оборота, които наблюдавахме в предходните години, но няма и загуба", обясни Бешевишка.


Точни цифри за резултата на компанията за миналата година ще бъдат обявени в края на месеца. Мениджърите й нямат право да ги съобщават и обсъждат по-рано, защото фирмата е листната на борсата. Те обаче прогнозираха, че този година ще бъде добра, а компания като AVON печели заради директния контакт на дистрибуторите с клиентите, нещо, което отсъства при покупка от магазин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK