China Telecom обяви 42% ръст на печалбата за последното тримесечие

Най-големият доставчик на фиксирани телефонни услуги в Китай China Telecom отчете 42% ръст в печалбата за последното тримесичие на 2010 г.  Печалбата без приходите от такса свързване са нарастнали до 2.67 млрд. йоана (408 млн. USD) за периода, преключващ на 31 декември, в сравнение с 1.88 млрд. йоана година по-рано. Отделът за мобилни комуникации е увеличил повече от три пъти броя на потребителите на смартфон. Потребителите са достигнали до 12.3 млн. души, чрез увеличаване на продуктовата гама на предлаганите устройства и промоционални цени на обажданията. Kомпанията единствена предлага iPhone на пазара в Китай и продължава да преговаря с Apple за представителство на повече модели.


China Telecom планира да закупи 3G активи, които в момента използва под наем. Наемът на използваната CDMA мрежа се е увеличил с 59% през изминалата година. Председателят на China Telecom Ванг Йонг обяви, че сделката на стойност около 90 млрд. йоана трябва да приключи до края на годината и ще бъде финансирана с дълг. Акциите на China Telecom повишиха стойността си с 2.3% днес при затварянето на фондовата борса в Хонг Конг. За изминалата година книжата на компанията са се оскъпили с 10% в сравнение с 0.8% спад на секторния индекс Hang Seng.


"Следващите две до три години ще бъдат върхов период на стратегически възможности", каза Ванг Йонг. Според него мобилният интернет преживява бърз разтеж, а във фиксираните интернет услуги има още голям потенциал за развитие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK