Сделката между сръбския и австрийския телеком е пред провал

Telekom Austria няма да купи "на всяка цена" сръбската национална телефонна компания. Това заяви главният изпълнителен директор на австрийския холдинг Ханес Аметсрайтер. "Знаем точно колко пари сме готови да платим и колко не бихме платили", коментира той. Изявлението му беше провокирано от съобщение на сръбския премиер Мирко Цветкович, в което той категорично заявява, че неговото правителство няма да продаде националния телеком за по-малко от 1.4 млрд. EUR.


Сръбският министър на културата, информацията и информационното общество Предраг Маркович пък окачестви офертата на Telekom Austria като "обидна". По думите му в условията на търга за продажба на контролния пакет акции на сръбската компания е била предвидена минимална цена от 1.4 млрд. EUR, а австрийската компания предложи общо 1.4 млрд., от които само 950 млн. EUR са за акциите, а останалите за дългосрочна инвестиция. Въпреки че пет компании купиха документи за участие в тръжната процедура, само австрийската компания отправи реална оферта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK