До 2 години ПИБ ще пусне облигации за още 20 млн. EUR

Банката пласира първите 20 млн. EUR от емисия на обща стойност 40 млн. EURДо 2 години Първа инвестиционна банка АД ще пусне облигации за още 20 млн. EUR, показва съобщение на банката до инвестиционната общност. Трезорът вече пласира първия транш от 20 млн. EUR от емисията дългови книжа, чиято обща стойност е 40 млн. EUR.


"Банката може да издава следващи траншове до достигане на максималния размер до 2 години след настоящата емисия", се казва в съобщението на ПИБ. Книжата са издадени без дата на краен падеж, а лихвата е фиксирана на 12.75% на годишна база.


От ПИБ обясняват, че емисията може да бъде включена в капитала от първи ред, след разрешение от Българска народна банка. Книжата са поименни, безналични, необезпечени, свободно прехвърляеми и неконвертируеми.


Новината за регистрираната емисия дългови книжа доведе до спад на акциите на ПИБ. В първия час и половина на днешната сесия книжата на трезора загубиха 3.22% от стойността си до 3.281 лв. за акция. По позицията на банката бяха сключени 15 сделки за 2325 лота.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK