PVB Power Bulgaria инвестира 250 млн. EUR в 7 ВЕЦ В Румъния

Енергийната компания PVB Power Bulgaria ще инвестира 250 млн. EUR в изграждането на 7 малки ВЕЦ в Румъния, съобщиха от компанията. Централите ще са с общо годишно производство на електроенергия от 260 млн. KWh.


PVB Power Bulgaria е акционерно дружество, в което взимат участие италианската държава с представител Finest S.p.A., PVB Group ("Петролвилла"), както и две от най-големите ютилити компании в Северна Италия - Dolomiti ENERGIA и Azienda Energetica S.p.A. Etschwerke AD. Консолидираният капитал на акционерите в PVB Power Bulgaria възлиза на над 1 млрд. EUR, а дългосрочните материални активи - на над 2 млрд. EUR. Акционерите в дружеството притежават 43 ВЕЦ с обща инсталирана мощност от 1.841.7 MW и производство от 4.507 GWh/годишно. Тези данни правят PVB Power Bulgaria най-големия частен инвеститор във ВЕИ сектора в България, отбелзяват от компанията.


Чрез дъщерното си дружество ВЕЦ "Своге" PVB Power Bulgaria реализира изграждането на 9 ВЕЦ по поречието на р. Искър на обща стойност от 115 млн. EUR. Чрез другото си дъщерно дружество ВЕЦ "Марица" АД има планове за 5 ВЕЦ по долното течение на р. Марица на стойност 110 млн. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK