"Лукойл" се съгласи на едномесечен мораториум върху цените на дизела

Лукойл" се съгласи на едномесечен мораториум върху цените на дизелаКомпанията ще продава дизела за по 2.49 лв. за литър, а премиерът Бойко Борисов ще работи за удължаване на мораториума "Лукойл България" обяви едномесечен мораториум върху цената на дизела на дребно в бензиностанциите на компанията, която е 2.49 лв./л. Това стана ясно след вчеращната среща на правителството с производители и превозвачи по въпроса за цените на горивата. Другите мерки, които ще бъдат предприети за намаляване на цените са временно отпадане до края на годината на изискването за биокомпонента дизела и намаляване на задължителният резерв, поддържан от производители и дистрибутори.


Финасовият министър Симеон Дянков заяви, че временното премахване на биокомпонента в дизела ще изисква промени в Закона за за енергията от възобновяеми източници (ВЕИ), преди да е минал на второ четене. Вицепремиерът заяви, че според ескертите от работната група това ще доведе намаляване на цената с около 6 ст. на литър. След срещата беше уточнено, че търговците на горива са обещали да има отделни колонки за биодизел.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK