Представят данни за държавното финансиране на НПО

Български център по нестопанско право, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Център за приобщаващо образование и Център за независим живот организират пресконференция за представяне резултатите от оценка на механизма за разпределяне на средства от бюджета на Република България, предназначени за юридически лица с нестопанска цел.


По време на пресконференцията ще бъдат представени последните данни за държавното финансиране на неправителствените организации (НПО). Ще бъдат изнесени и конкретни примери за най-сериозните предизвикателства пред бюджетното финансиране на НПО, в това число липсата на ясна правителствена политика по въпроса и отсъствието на механизми за оценка и контрол.


В дискусията ще вземат участие Любен Панов, Български център за нестопанско право, Георги Генчев, Програмен и аналитичен център за европейско право, Георги Богданов, Национална мрежа за децата, Капка Панайотова, Център за независим живот, Красимира Величкова, Български дарителски форум, Ива Бонева, Център за приобщаващо образование.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK