Трайков: Тонът на "Лукойл" е безпрецедентен

След днешното заседание на кабинета икономическият министър Трайчо Трайков съобщи, че няма да участва в преговорите за намаляване цените на горивата. По думите му на срещата присъстват само министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков.


Трайков коментира, че очевидно неговото становище има значение, след като вече се виждат резултати. "Що се отнася до PR-публикацията на "Лукойл", това е безпрецедентен тон от една чужда компания към българското правителство, поне от времето на това правителство. Досега само една друга компания си е позволявала подобен тон - "Росатом", каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма.


"Моите въпроси продължават да стоят", коментира Трайков. Той добави, че е получил факс от "Лукойл", но няма да отговори. "Това, което виждам е, че вече в България цените са по-пазарни и това е резултат на целия този дебат и на усилията на министър-председателя", каза още икономическият министър. Според него това означава, че пазарните играчи в България заемат по-отговорна позиция, което е резултат от позицията на правителството, а министър-председателя е успял да привлече вниманието към това как функционира пазарът.


Източник: БТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK